Kyllingform med kremet saus og pasta

kyllingform med kremet saus og pasta4 personerTid: ca 40 minutter

En kyllingform som ikke gjør kyllingen tørr. Jeg er veldig glad i kylling, og mye av grunnen til det, er at det er så allsidig. Det finnes så mye godt man kan lage 🙂 Her er kyllingbrystene krydret og stekt 3-4 minutter på hver side. De er fremdeles litt rå inni, men vil bli gjennomstekt når man legger de tilbake i sausen og setter alt inn i ovnen. (og selvsagt saftige)

Vil du sjekke ut flere oppskrifter med kylling, kan du klikke her

Oversikt over andre italienske retter, finner du her eller her

Dette trenger du:

  • 4 kyllingbryst eller kyllinglår (med eller uten ben)
  • 2ts røkt paprikapulver, evnt vanlig paprikapulver
  • salt
  • svart pepper
  • 1,5ss smør, til steking
  • 3 store fedd hvitløk, finhakket
  • 1dl vann
  • 1ss kyllingfond
  • 1,5dl fløte, helst kremfløte
  • 100g parmesan
  • 1dl bladpersille, kun bladene
  • 1ts sitronsaft
  • 1ts timian
  • spagetti eller ris

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 210 grader.
  2. Krydre kyllingen med paprika, salt og pepper på begge sider.
  3. Smelt 1,5 ss smør i en panne på medium høy temperatur og legg kyllingen i med skinnsiden ned. Stek i 3-4 minutter på hver side så den får en god, gyllen skorpe. Legg skyllingen til side på en tallerken. Ta litt kjøkkenpapir og tørk vekk så du har igjen 1ss smør i pannen.
  4. Ha i hvitløk i pannen og stek denne i 30-60 sekunder. Tilsett vann, fond, fløte og parmesan og la det få et oppkok.
  5. Tilsett bladpersille. La koke til det har tyknet, ca 3-5 minutter
  6. Tilsett sitronen og timian.
  7. Legg tilbake kyllingfiletene. Sett et temperaturmåler i midten på en av kyllingene og sett hele pannen i ovnen på midterste rille.kyllingform med kremet saus og pasta
  8. Bak i ovnen i 15-25 minutter eller til temperaturen på kyllingen har nådd 73 grader.
  9. Kok spagetti eller ris.

Serveres varm med en god salat.

Add Comment