En kyllingform som ikke gjør kyllingen tørr. Jeg er veldig glad i kylling, og mye av grunnen til det, er at det er så allsidig. Det finnes så mye godt man kan lage 🙂 Her er kyllingbrystene krydret og stekt 3-4 minutter på hver side. De er fremdeles litt rå inni, men vil bli gjennomstekt når man legger de tilbake i sausen og setter alt inn i ovnen. (og selvsagt saftige)
Vil du sjekke ut flere oppskrifter med kylling, kan du klikke her
Oversikt over andre italienske retter, finner du her eller her
Dette trenger du:
- 4 kyllingbryst eller kyllinglår (med eller uten ben)
- 2ts røkt paprikapulver, evnt vanlig paprikapulver
- salt
- svart pepper
- 1,5ss smør, til steking
- 3 store fedd hvitløk, finhakket
- 1dl vann
- 1ss kyllingfond
- 1,5dl fløte, helst kremfløte
- 100g parmesan
- 1dl bladpersille, kun bladene
- 1ts sitronsaft
- 1ts timian
- spagetti eller ris
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 210 grader.
- Krydre kyllingen med paprika, salt og pepper på begge sider.
- Smelt 1,5 ss smør i en panne på medium høy temperatur og legg kyllingen i med skinnsiden ned. Stek i 3-4 minutter på hver side så den får en god, gyllen skorpe. Legg skyllingen til side på en tallerken. Ta litt kjøkkenpapir og tørk vekk så du har igjen 1ss smør i pannen.
- Ha i hvitløk i pannen og stek denne i 30-60 sekunder. Tilsett vann, fond, fløte og parmesan og la det få et oppkok.
- Tilsett bladpersille. La koke til det har tyknet, ca 3-5 minutter
- Tilsett sitronen og timian.
- Legg tilbake kyllingfiletene. Sett et temperaturmåler i midten på en av kyllingene og sett hele pannen i ovnen på midterste rille.
- Bak i ovnen i 15-25 minutter eller til temperaturen på kyllingen har nådd 73 grader.
- Kok spagetti eller ris.
Serveres varm med en god salat.