Kyllingwok og grønnsaker i sherrysaus

4 personer30 minutter

I en travel hverdag er det viktig at man kan lage middager som ikke tar så lang tid. Samtidig mener jeg at smak er veldig viktig. Denne middagen tar maks 30 minutter og smaker utrolig godt 🙂 Den er Thai-inspirert og egenkomponert en da jeg hadde ekstra liten tid til å lage middag.

Prøv den og du vil bli overrasket over hvor lett det er å lage velsmakende mat.

Vil du ha andre grønnsaker, er det bare å butte ut: sukker erter, brekkbønner, sukkererter, f eks 🙂 Bare husk at selve sausen er viktig, da det er den som gir smaken.

Dette trenger du:

  • 600g kyllingfilet (eller utbenet kyllinglår)
  • 2 ts svart pepper
  • Olje til steking
  • 4 gulerøtter
  • 1 brokkoli
  • 1 rødløk
  • ris til 4 personer

Saus:

  • 8 fedd hvitløk
  • 1ts chiratcha saus
  • 1ss øster saus
  • 1ss limesaft
  • 4ss soyasaus
  • 4dl kyllingkraft (2ts kyllingfond og 4dl vann)
  • 4ss tørr sherry (evnt portvin)
  • 2ss maizenna

Slik gjør du:

  1. Kok opp ris for 4 personer.
  2. Del kyllingen i 2x2cm biter.
  3. Skrell gulrøttene og kutt i strimler. Kutt brokkoli små biter. Del løken i små båter hvor det tykkeste er ca 1 cm tykt.
  4. Stek kyllingen på høy varme i olje og krydre med pepper. Sett til side i en bolle.
  5. Bland alle ingrediensene til sausen i en bolle.
  6. Stek grønnsakene i olje i 4-5 minutter. Tilsett kyllingen og stek videre i noen minutter.
  7. Tilsett sausen og bland det godt. Ha på lokk og la koke i 3 minutter.

Serveres med ris.

Add Comment