4 personer Total tid: Total tid: 30 minutter 4 personer
Dette er en rask og enkel rett som smaker masse. Rømmesausen gjør dette til en frisk rett.
Salmalaks kan brukes både med ris, poteter, pasta og som her; quinoa. Det er raskt å tilberede. Bare steke det noen minutter på hver side. La den hvile og den er perfekt.
Quinoa (Chenopodium quinoa) er en vekst fra Sør-Amerika og man kan spise frøene. Det er et alternativ til ris og poteter.
Den er tappfull av næringstoffer, fri for gluten, godt på smak, og enkelt i bruk, dette frøet bør du prøve! Det anbefales å prøve om du ikke har gjort det før.
Kokt quinoa har en delikat nøtteaktig smak. Den vanligste typen quinoa er gulaktig, men det finnes andre varianter som er orange, rosa, rød, lilla eller sort.
Oppskrift på rømmedressingen finner du også her.
Dette trenger du:
- 1 kg salmalaks
- salt
- pepper
- rømmedressing (se under)
- fersk estragon
- sitron
- 2 dl quinoa
- 4 dl vann
- en god salat
- Mål opp quinoaen og ha den i en sil. Skyll denne i lundkent vann.
- Kok opp 4 dl vann og ha i quinoaen. Kok i 12-15 min. Sett den til side og la den avkjøle. Den vil da ta til seg resten av vannet og bli fyldig.
- Del laksen i 4 like deler. Salte og pepre laksen.
- Stek laksen på medium + varme til den har en god, gylden skorpe på den ene siden.
- Snu laksen og stek videre i 2 min på andre siden. Ta den ut.
- Hell rømmedressingen i stekepannen og smak til med sitron og mer fersk estragon.
- Ha laksen tilbake i pannen og stek denne videre i 2 minutter.
Rømmesaus:
- 1 beger rømme
- 2 ss hvitvinseddik/sitronsaft
- 2 ss sukker
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss fersk gressløk, finhakket
Server det hele med en god salat og quinoa.