6 personer Tid: 30 min Forberedelse: 10 min
Husk at om dere bare er 2-3 personer, kan resten fryses ned til senere bruk.
Poteter:
- 15 middels store poteter (for 6 personer)
- salt
- pepper
- smoked paprika (eller vanlig paprika om du ikke har smoked)
- 3 ss olje (nøytral)
Lakseburgere:
- 1500g laks
- 5 ts salt
- 4 ts pepper
- 1,5 rød chili
- 5 vårløk
- 5 ss urter, jeg har brukt koriander, persille, salvie og gressløk
- 1 ss revet ingefær (hvis den er frossen, er det lettere å rive)
Chilisaus:
- 2 dl yoghurt
- 2 dl rømme
- 1 ss sterk chilisaus
- ½ ts salt
- 1 ts sitronsaft
- Del potetene i 4. Bland dem med olje i en form. Snu dem så alle har skallet ned.
- Tilsett salt, pepper og smoked paprika.
- Sett i ovnen på 220 grader i ca 30 min.
- Finhakk laksen, eller kjør det i 15-20 sek i en foodprocessor. Den skal ha noen biter i seg.
- Tilsett alle ingrediensene. Bland godt.
- Lag en test. Stek 2 min på hver side på 80% styrke. Den skal være godt stekt på begge sider, men det gjør ingenting om den er litt rå inni. Konsistensen blir bedre da. Tilsett evntuelt mer salt eller annet som du mener mangler. ELLER pensle med litt olje og grill på grillen.
- Form burgerne jevne og ca 1,5 cm tykke. Stek 2 min på hver side på ca 80% styrke i stekepannen. Eller pensle med litt olje og grill på grillen med aluminiumsfolie under.
- Lag en salat.
- Bland chilisausen.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]