Laksetartar med avokadokrem og lakserogn

Laksetartar med avokadokrem og lakserogn4 personer Tid: 20 min

Det finnes utallige forslag til hvordan lage en laksetartar. Denne er egenkomponert og er en smakseksplosjon i munnen.

Dette trenger du:

  • 4 skiver mørk rugbrød
  • 400g salmalaks
  • 3 ss snittet vårløk, kun det grønne
  • 1 liten hvitløk, finhakket
  • 0,25 stk rød chili, finhakket
  • 0,5 ts svart pepper
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts soyasaus
  • 0,5 ts revet sitronskall
Avokadomousse:
  • 2 avokado
  • 1 ss limesaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Til pynt:
  • 1 glass lakserogn
  • reker (kan sløyfes)

Slik gjør du:

  1. Skrell og del opp avokadoen. Kjør denne med stavmikser til den er helt purè. Smak til med salt, pepper og limesaft. Sett til side.
  2. Snitt vårløken i tynne skiver.
  3. Finhakk hvitløk og chili.
  4. Del laksen i små terninger på ca 0,5 cm. Gjerne mindre.
  5. Bland laks, vårløk hvitløk, chili og sitronskall sammen. Smak til med salt og pepper.

    Avokadomousse og lakestartar klart til montering.

  6. Klipp til en filofilm som passer inni utstikkeren og legg denne inntil kanten.
  7. Bruk utstikkere og stikk ut en ring med brød på ca 7 cm i diameter.
  8. La brødet ligge i bunnen av utstikkeren og fordel 1 cm avokadopurè oppå. Dytt godt ut i kantene.
  9. Fordel laks over purèen og dytt godt ut i kantene. La det være igjen ca 0,5 cm før toppen av utstikkeren.
  10. Legg et tynt lag med rogn på toppen og pynt til slutt med litt reker.

Add Comment