Det finnes utallige forslag til hvordan lage en laksetartar. Denne er egenkomponert og er en smakseksplosjon i munnen.
Dette trenger du:
- 4 skiver mørk rugbrød
- 400g salmalaks
- 3 ss snittet vårløk, kun det grønne
- 1 liten hvitløk, finhakket
- 0,25 stk rød chili, finhakket
- 0,5 ts svart pepper
- 0,5 ts salt
- 1 ts soyasaus
- 0,5 ts revet sitronskall
Avokadomousse:
- 2 avokado
- 1 ss limesaft
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
Til pynt:
- 1 glass lakserogn
- reker (kan sløyfes)
Slik gjør du:
- Skrell og del opp avokadoen. Kjør denne med stavmikser til den er helt purè. Smak til med salt, pepper og limesaft. Sett til side.
- Snitt vårløken i tynne skiver.
- Finhakk hvitløk og chili.
- Del laksen i små terninger på ca 0,5 cm. Gjerne mindre.
- Bland laks, vårløk hvitløk, chili og sitronskall sammen. Smak til med salt og pepper.
Avokadomousse og lakestartar klart til montering.
- Klipp til en filofilm som passer inni utstikkeren og legg denne inntil kanten.
- Bruk utstikkere og stikk ut en ring med brød på ca 7 cm i diameter.
- La brødet ligge i bunnen av utstikkeren og fordel 1 cm avokadopurè oppå. Dytt godt ut i kantene.
- Fordel laks over purèen og dytt godt ut i kantene. La det være igjen ca 0,5 cm før toppen av utstikkeren.
- Legg et tynt lag med rogn på toppen og pynt til slutt med litt reker.