Lammeskank med indisk yoghurtsaus

Lammeskank med indisk yoghurtsaus

2 personerMarinering: 1-24 timer  Koketid: 2-2,5 timer

Jeg simpelthen elsker Indisk mat. De gode krydderiene, gir en spesiell varme. Noen ganger får man lyst til å forsøke seg på noe helt annet. Valget falt da på lammeskank. Lammeskank smaker utrolig godt når den får koke seg mør i masse god krydder.

Som tilbehør passer det godt med naanbrød, raita og ris.
Naanbrød finner du oppskrift på her.
Raita ligger nederst på denne siden.

Dette trenger du:

Marinering av lammet:

  • 2 lammeskank
  • 3 fedd hvitløk (veies)
  • like mye fersk ingefær
  • 1 ts chilipulver (ikke for sterk) eller paprikapulver
  • 1ts korianderpulver

Saus:

  • 2ss olje (raps, solsikke eller lignende)
  • 0,5 ss smør
  • 1 liten kanelstang
  • 3 grønne kardemummekapsler
  • 3 nellikspiker
  • 6 svarte pepperkorn
  • 1 middels stor løk, skjære i tynne skiver
  • 1 grønn chili, delt på langs
  • 0,5ts chilipulver eller paprikapulver
  • 0,5ts gurkemeie
  • 1ts korianderpulver
  • 0,5ss tomatpurè
  • 2ss gresk yoghurt, den tykke typen
  • 2dl vann
  • 1-2ts salt, smak til
  • 0,25ts muskat
  • fersk koriander til pynt, finhakket
  • 0,5ss sitronsaft
  • evnt litt maizennajevner om sausen er for tynn

Slik gjør du:

Marinering av lammeskank:

  1. Vei opp hvitløken og ha like mye ingefær i en mixer sammen med litt vann, lag en tynn paste. Bland i chili og koriander.
  2. Ha lammeskankene i en pose og fordel pasten jevnt over. Lukk posen og la stå i minimum 1 time. Eller natten over 🙂

    Lammeskank med indisk yoghurtsaus

    Klar for marinering

Saus:

  1. Gjør klar alle krydderne. Finhakk løken, del opp chilien.
  2. Varm opp smør og olje i en kjele som er stor nok til lammeskankene. Ha i kanelstang, grønne kardemommekapsler, nellikspiker og hele pepperkorn og la det frese i 30 sekunder, til du kjenner den gode lukten komme.
  3. Tilsett løken og stek denne på medium varme i 10-12 minutter, men du rører ofte. Når løken er myk og litt gylden, tilsetter den grønne chilien. Stek videre 1 minutt.
  4. Tilsett chili-, gurkemeie- og korianderpulver. Stek i 1 minutt. Blir det tørt, kan du tilsette litt vann.
  5. Ha i tomatpureen og stek i 1 minutt. Pass på at det ikke setter seg fast i bunn. Tilsett mer vann om det blir tørt.
  6. Ha i de marinerte lammeskankene.

    Lammeskank med indisk yoghurtsaus

    Lammeskankene har fått litt farge.

  7. Stek de på alle sider så de får litt farge. Dette tar 7-10 minutter.
  8. Tilsett yoghurt og vann og rør alt til en saus. Smak til med salt.Kok opp og sett på lokket. Kok videre på svak varme i 1,5 time, men pass på å røre innimellom og snu på lammeskankene så de blir dekket av sausen.
  9. Ha i muskat og kok i 30 minutter til. Nå er lammeskanken helt mør og sausen skal ha blitt tykk. Hvis du synes den er for tynn, kan du ta i litt maizennajevner og koke den i 1 minutt. Ha i sitronsaften og rør godt.

Raita:

  • 5 dl yoghurt
  • 2 knuste, hakkede hvitløk
  • 3 ss fersk mynte
  • salt og pepper
  • 2 ts cumin
  • evnt kan mynte ertattes med 1/2 agurk uten kjerne delt i små biter og 3 tomater uten frø, delt i små biter

Pyntes med fersk, hakket koriander og serveres med ris, naan og en god salat.

Add Comment