Lasagne med ostesaus

4 personerSteketid: 30-40 minutter Total tid: 1 time

Her kommer oppskrift på min hjemmelagede lasagne. Jeg har litt snadder i for bedre smak. Jeg pleier å doble denne oppskriften og lage masse som jeg fryser ned. Det er viktig at kjøttsausen har god smak med masse urter for å få et godt resultat. Ostesausen må også smake godt.

Formen jeg har brukt til denne oppskriften, er 20×30 cm. Dobler du oppskriften, kan du bruke en langpannen i fra ovnen.

Dette trenger du:

Kjøttsausen:

  • 600g kjøttdeig
  • 4 ss rapsolje
  • 1 stor løk (400g)
  • 4 hvitløksfedd
  • 4 store sjampinjonger
  • 2 gulrøtter
  • 2 wienerpølser
  • 3 ss tomatpure
  • 2 ts oregano
  • 2 ts timian
  • 2 ts svart pepper
  • 1 boks flådde tomater
  • 1 ss sukker hvis det trengs. Smak til.
  • evnt 2 dl rødvin eller portvin
  • 1 ss soyasaus
  • 8-12 lasagneplater
  • 100 g hvitost til gratinering

Slik gjør du:

  1. Kutt løk og gulrøtter i små biter og finhakk hvitløken.
  2. Del wienerpølsene i 4 på langs og kutt de i små terninger.
  3. Del soppen i små terninger. Stek denne og sett den til side.
  4. I en stor teflon kjele, stek løk i 2 ss olje til det har blitt blankt og mykt, gjerne begynt å få litt farge. Tar 10-15 minutter.Lasagne med ostesaus
  5. Tilsett hvitløk og gulrøtter og stek videre.
  6. Stek kjøttdeigen i 2 ss olje til den er ferdig. Ha god varme, da den ikke skal kokes. Tar ca 10 minutter.Lasagne med ostesaus
  7. Tilsett pølsene og kok alt i 10 minutter.
  8. Tilsett oregano, timian, salt og pepper og rør godt rundt i gryten.
  9. Tilsett tomatpureen og sukkeret (evnt) og rør godt.
  10. Tilsett de flådde tomatene og soyasaus og la alt koke i 25 minutter. Pass på å røre underveis så det ikke setter seg fast. (Ønsker du litt lukus kan du tilsette rødvin før du lar den koke)
  11. Smak til om det trengs noe mer.

Ostesaus:

  • 4 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 8 dl melk (helst varm fo å slippe klumper)
  • 1 ts salt
  • 1,5 ts svart pepper
  • 0,5 ts muskat
  • 150 g revet hvit ost
  • 50 g revet parmesan
  1. Smelt smøret i en kjele og la det bli varmt. Tilsett melet mens du rører hele tiden.
  2. Tilsett 3 dl av melken og rør til jevn konsistens før du tilsetter resten av melken.
  3. Krydre med salt, pepper og muskat og la sausen koke i 5-10 minutter for å få vekk melsmaken.
  4. Skru ned varmen noe og tilsett osten. Sørg for at den er godt smeltet i sausen.
  5. Smak til med salt og pepper.

Selve lasagnen:

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Smør en ildfast form og hell et lite lag med ostesaus i bunn. Legg lasagneplatene over.
  3. Legg vekselsvis kjøttsaus, plater, ostesaus og avslutt med pastaplater og ostesaus.Lasagne med ostesaus
  4. Strø revet ost over til slutt og sett i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter.

    lasagne med ostesaus

    Settes i ovnen.

  5. Ta ut formen og la den hvile i 5 minutter før du begynner å skjære i den.

Serveres med en god salat og hvitløksbaguetter eller hvitløksbrød.

Add Comment