4 personerSteketid: 30-40 minutter Total tid: 1 time
Her kommer oppskrift på min hjemmelagede lasagne. Jeg har litt snadder i for bedre smak. Jeg pleier å doble denne oppskriften og lage masse som jeg fryser ned. Det er viktig at kjøttsausen har god smak med masse urter for å få et godt resultat. Ostesausen må også smake godt.
Formen jeg har brukt til denne oppskriften, er 20×30 cm. Dobler du oppskriften, kan du bruke en langpannen i fra ovnen.
Dette trenger du:
Kjøttsausen:
- 600g kjøttdeig
- 4 ss rapsolje
- 1 stor løk (400g)
- 4 hvitløksfedd
- 4 store sjampinjonger
- 2 gulrøtter
- 2 wienerpølser
- 3 ss tomatpure
- 2 ts oregano
- 2 ts timian
- 2 ts svart pepper
- 1 boks flådde tomater
- 1 ss sukker hvis det trengs. Smak til.
- evnt 2 dl rødvin eller portvin
- 1 ss soyasaus
- 8-12 lasagneplater
- 100 g hvitost til gratinering
Slik gjør du:
- Kutt løk og gulrøtter i små biter og finhakk hvitløken.
- Del wienerpølsene i 4 på langs og kutt de i små terninger.
- Del soppen i små terninger. Stek denne og sett den til side.
- I en stor teflon kjele, stek løk i 2 ss olje til det har blitt blankt og mykt, gjerne begynt å få litt farge. Tar 10-15 minutter.
- Tilsett hvitløk og gulrøtter og stek videre.
- Stek kjøttdeigen i 2 ss olje til den er ferdig. Ha god varme, da den ikke skal kokes. Tar ca 10 minutter.
- Tilsett pølsene og kok alt i 10 minutter.
- Tilsett oregano, timian, salt og pepper og rør godt rundt i gryten.
- Tilsett tomatpureen og sukkeret (evnt) og rør godt.
- Tilsett de flådde tomatene og soyasaus og la alt koke i 25 minutter. Pass på å røre underveis så det ikke setter seg fast. (Ønsker du litt lukus kan du tilsette rødvin før du lar den koke)
- Smak til om det trengs noe mer.
Ostesaus:
- 4 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 8 dl melk (helst varm fo å slippe klumper)
- 1 ts salt
- 1,5 ts svart pepper
- 0,5 ts muskat
- 150 g revet hvit ost
- 50 g revet parmesan
- Smelt smøret i en kjele og la det bli varmt. Tilsett melet mens du rører hele tiden.
- Tilsett 3 dl av melken og rør til jevn konsistens før du tilsetter resten av melken.
- Krydre med salt, pepper og muskat og la sausen koke i 5-10 minutter for å få vekk melsmaken.
- Skru ned varmen noe og tilsett osten. Sørg for at den er godt smeltet i sausen.
- Smak til med salt og pepper.
Selve lasagnen:
- Sett ovnen på 200 grader.
- Smør en ildfast form og hell et lite lag med ostesaus i bunn. Legg lasagneplatene over.
- Legg vekselsvis kjøttsaus, plater, ostesaus og avslutt med pastaplater og ostesaus.
- Strø revet ost over til slutt og sett i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter.
- Ta ut formen og la den hvile i 5 minutter før du begynner å skjære i den.
Serveres med en god salat og hvitløksbaguetter eller hvitløksbrød.