Lette og luftige grove rundstykker

Steketid: 10-15 min Heving: 2×40 minutter

Disse rundstykkene er middels grove og er lette og fine.

Det å lage egne rundstykker til helgefrokosten er bare så mye bedre enn ferdigkjøpte! Alle i familien er enige i det 🙂

For å få til å lage lette rundstykker, er det viktig at varmen på væsken er riktig, samt at du lar deigen heve til dobbelt størrelse på et lunt sted. Da får gjøren jobbet godt.

For meg er det også veldig viktig at deigen blir kjørt lenge nok i kjøkkenmaskinen. Da blir den mye smidigere å arbeide med.

Hvis du ønsker å servere varme rundstykker, kan du varme dem i ovnen på 180 grader i 5 minutter.

Dette trenger du:

  • 3 dl yoghurt
  • 7 dl vann
  • 300g sammalt hvete fin
  • 200g sammalt rug fin
  • ca 900g hvetemel
  • 1 dl olje
  • 3 ts salt
  • 1 pakke gjær

Slik gjør du:

  1. Varm opp yoghurt og vann til 37 grader (fingervarmt) og ha det over i bakebollen.
  2. Tilsett gjær og rør ut. La stå og svelle i 2 minutter.
  3. Tilsett melet og salt og elt sammen i 5 minutter.
  4. Ha i oljen og elt videre i 10 minutter. Sjekk om deigen er klissete og tilsett eventuelt litt mer hvetemel. Den skal være myk men ikke henge fast i hånden.
  5. Hev på et lunt sted i 45 minutter.
  6. Elt deigen og del den opp i passe store biter. Rull ut til rundstykker og plasser på et stekebrett med bakepapir.
  7. Etter hev i 30-40 minutter, til rundstykkene har doblet størrelse.
  8. Pensle med vann og stek på 225 grader i 10-15 minutter.
  9. Avkjøles på rist.

Add Comment