Lettsaltet torsk med eggesmør og asparges

Noe av det raskeste man kan lage til middag, er faktisk fisk. Fisk stekes eller trekkes ferdig på mellom 10 og 15 minutter. Det er en litt misforstått tanke at fisk er vanskelig å lage. Bare husk på at fisk ikke skal koke, bare trekke og  at den er ferdig med en gang den flaker seg. Det er til og med både godt og sunt.

Når du bruker lettsaltet torsk, så er den som navnet sier, allerede saltet, og er det viktig å ikke salt vannet når du trekker fisken, eller salte den. (selv om det ikke er det vi skal gjøre her)

2 personerForberedelse: 10 min Total tid: 45 min

Dette trenger du:

  • 600 g lettsaltet torsk
  • pepper
  • litt olivenolje
  • 1 pk fersk asparges
  • 3-4 vårløk
  • bittelitt natron (for å holde aspargesen grønn)
  • 80g smør
  • 3 egg

Slik gjør du:

  1. Skrell potetene og sett de til koking. La koke i ca 25 min
  2. I mellomtiden renser du fisken for ben og deler den i 2 serveringsstykker.
  3. Pepre den og legg den i en ildfast form.
  4. Hell 1 ss olivenolje over hver filet.
  5. Kok eggene i 9 minutter og avkjøl dem.
  6. Sett ovnen på 150 grader
  7. Sett fisken midt i ovnen i 10-15 min. Den er ferdig når du flaker seg.
  8. Kok opp lettsaltet vann og ha i bittelitt natron.
  9. Kok asparges og vårløk i 2 min. hell av vannet.
  10. Smelt smøret og tilsett finhakket egg rett før servering.

Add Comment