Loff med sprø skorpe

Loff med sprø skorpeElting: 15 minHevetid: 2 x 40 min  Steketid: 30 min

Denne loffen er bare SÅ god. Den blir sprø i skorpen og har en kjempegod smak. Den passer utmerket til f eks spekemat, eggerøre og laks. Eller til reker en fin sommerdag. Jeg laget denne her om dagen og hadde spekemat til. Det var faktisk vanskelig å slutte å spise, så god var loffen. Det er så morsomt å lage noe som blir så perfekt.

Noe av det viktigste å huske på når man skal lage gjærbakst, er å la deigen elte lenge nok i kjøkkenmaskinen. Da frigjøres glutenet i melet og deigen blir veldig lett å jobbe med. Det er også VELDIG viktig å la gjæren få gjøre jobben sin – altså la deigen både forheve og etterheve godt nok. Da blir resultatet alltid perfekt. Garantert.

Dette trenger du:

 • 1 pakke tørrgjær eller 50 g fersk gjær
 • 5 dl lunkent vann
 • ca 900 g hvetemel
 • 4 ts salt
 • 150 g smør
 • egg/melk til pensling
 • evnt valmuefrø eller sesamfrø til pynt

Slik gjør du:

 1. Bland gjær og vann.
 2. Tilsett hvetemel og salt.
 3. Elt dette sammen på svak omrøring i maskin i ca 5 min
 4. Tilsett smøret og elt videre i 5 min
 5. Øk hastigheten noe og elt i 5 min til.
 6. Legg plastfolie over bollen og hev til dobbelt størrelse

Jeg har god erfaring med å heve deig i ovnen. Sett ovnen på 30-40 grader (IKKE høyere enn dette!) og sett bollen rett inn på nederst rille. Det blir en skikkelig godt hevet deig på 40 min.

Etterheving og steking:

 1. Hvelv deigen ut på bordet og kna ut luften.
 2. Del deigen i 2 like deler og form dem til brød og sett i hver sin brødform.
 3. Legg plastfolie over og la etterheve på et lunt sted ELLER i ovnen igjen i ca 30-40 min.

loff med sprø skorpe loff med sprø skorpe loff med sprø skorpe

 1. Pensle evnt med pisket egg/melk og strø på f eks valmuefrø, sesamfrø eller liknende om du liker det 🙂
 2. Stekes nest nederste rille på 225 gader i 30-40 min.
 3. Hvelv de ut av formene og avkjøl på rist.

 

 

Add Comment