Koketid: 15 min + 1-1,5 time Gir ca 0,5 liter Gir ca 0,5 liter
Å bruke av naturens egen have er noe som blir mer og mer populært. Bærekraftig er vel det populære ordet 🙂 Løvetannsirup er kjempegodt 🙂
Skal du plukke løvetann bør du passe på at du plukker et sted der bilene ikke har forurenset dem. Altså helst ikke i grøftekanten langs trafikkert vei.
De fleste som har hage, har også løvetann i hagen. Denne er ganske irriterende p ha der, men nå har du mulighet til å lage noe godt av den.
Sirupen passer til dessert, is, ost, frokostblanding, marinader og mye mer.
Dette trenger du:
- 2 liter løvetannblomster (ca 200 blomster)
- 12 dl vann
- 1 stilk rabarbra (ca 150g)
- 6 dl sukker
- 2ss cognac
Slik gjør du:
- Plukk 2 liter løvetannblomster på et sted der de ikke er blitt forurenset av biltrafikk.
- Rens blomstene så du har bare det gule igjen. Dette tar litt tid, men teknikken kommer etter hvert. Jeg tok tak inni blomsten med fingrene og «skrudde løs» det midterste. Da var det lett å nappe av resten av det gule på ytterkanten. Ha det i en kjele.
- Tilsett vann og oppkuttet rabarbra. Du trenger ikke skrelle den.
- Kok opp og la småkoke i 15 minutter. Sett til side til det er avkjølt.
- Sil blomstene fra vannet i en ny kjele.
Klar for sukker og cognac
- Tilsett sukker og cognac og kok dette uten lokk i 1-1,5 time. Følg med så det ikke koker så hardt at all væsken blir borte.
Hell sirupen over i et sterilisert glass med lokk.
No Responses