Lyse rundstykker

Steketid: 15 min 24 stkHevetid: 2×40 min

Min mamma lagde alltid rundstykker til helgen. Jeg husker at jeg gledet meg til hver fredag, for da ble det servert nystekte rundstykker med eggerøre og røkelaks, hjemmelaget italiensk salat og kalkunpålegg og masse annet godt.

Disse rundstykkene er ekstremt lette og fine. De er saftige og holder i flere dager. Hvis du ønsker varme rundstykker, kan du varme dem opp i 5 minutter på 180 grader.

Dette trenger du:

  • 3 dl melk
  • 4 dl vann
  • 1 pk gjær
  • 2 ts salt
  • 50 g smør
  • ca 1 kg hvetemel

Slik gjør du:

  1. Varm opp væsken til 37 grader og hell din i bakebollen.
  2. Ha i gjær og la det svelle i 2 minutter.
  3. Tilsett hvetemel og salt og elt på lav hastighet i 5 minutter.
  4. Tilsett smøret i terninger og elt i 10 minutter til. Følg med på deigen. Hvis det sitter deig på fingeren når du tar på den, tilsetter du litt mer mel. Den skal ikke være klissete.
  5. Hev deigen i 40 min eller til dobbel størrelse på et lunt sted. Ha gjerne plastfolie over bollen og dekk med et kjøkkenhåndkle.
  6. Når den er ferdig hevet, tar du den ut av bollen og veier deigen på en vekt. Del den totale vekten på 24 for å finne ut sånn ca hvor mye hvert rundstykke skal veie.
  7. Del opp og rull ut til rundstykker og sett 12 på hver bakepapirkledde brett.
  8. Etterhev rundstykkene på et lunt sted i 40 minutter eller til de er doblet seg.
  9. Pensle med pisket egg og dryss på sesamfrø.
  10. Stekes på 225 grader i 10-15 minutter og avkjøles på rist.

Add Comment