Marinert kylling til pizza

4 personer Forberedelse: 10 min Marinering: ca 1,5 t

Pizza kan lages på mange måter. Her er det egentlig bare fantasien som stopper deg.

Marinert kylling på pizzaen er kjempegodt og gir en saftig kylling.

Bruker du vanlig ovn når du steker pizzaen, skal kyllingbitene IKKE stekes på forhånd men legges rå på pizzaen før den skal i ovnen. Det er da du vil oppleve saftig og mør kylling på pizzaen.

Har du pizzaovn, tar det kun 1-2 minutter å steke pizzaen. Da bør du steke kyllingen i stekepannen først. Ikke la den bli gjennomstekt. Det er også en fordel med litt tynnere strimler.

Dette passer til 2 langpanner med pizzadeig.

Dette trenger du:

  • 600 g kyllingbryst
  • 2 fedd hvitløk
  • 1,5 ts hot chilisaus (Sriracha sause)
  • ELLER 1/2 fersk chili
  • 0,5 dl soyasaus
  • 0,5 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
  • 1 ts svart pepper
  • 1 ts oregano
  1. Finn fram en bolle som er stor nok til kyllingen.
  2. Knus hvitløken og enten finhakk eller ta den gjennom en hvitløkspresse.
  3. Tilsett alle andre ingredienser og rør godt.
  4. Del kyllingen i fingertykke biter, 2-3 cm lange. (NB, bruker du pizzaovn, og vil legge den rå på pizzadeigen, MÅ den kuttes tynnere, da steketiden blir for kort)
  5. Bland kyllingen i marinaden og la stå min 1,5 time. Den kan fint stå på benken.

Hvis du ikke skal bruke kyllingen før i morgen, kan den settes i kjøleskap og tas frem 1,5t før den skal brukes.

Pizza stekt i ovn:

Når du skal bruke kyllingen, legger du den RÅ på pizzaen. Oppå osten. Den vil steke seg akkurat ferdig inni ovnen, og blir veldig mør og god.

Pizza stekt i pizzaovn:

Siden pizzaovnen kun bruker 1-2 minutter på å steke ferdig, er det VELDIG VIKTIG at du forsteker kyllingen i stekepannen et par minutter først. Litt stekeskorpe, ikke gjennomstekt.

ELLER i veldig tynne skiver, så den rekker å bli gjennomstekt.

Klar for ovnen.

 

Add Comment