Meksiansk tomatsalsa
Denne salsaen bruker jeg til meksikanske kjøttkaker. Jeg bruker den også sammen med biff når jeg vil ha en meksikansk vri på middagen.
4 personer Forberedelse: 5 min Koketid: 15 min
Ingredienser:
- 1 løk, grovhakket
- 1 ss rapsolje eller annen nøytral olje
- 4 hvitløksbåter, grovhakket
- 1 hel rød chili, skjært i tynne skiver
- 1 ts spisskummen
- 1 ts koriander
- 0,5 ts tørket basilikum
- 0,5 ts tørket oregano
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts tomatpure
- 1 boks (400g) flådde tomater (gjerne cherrytomater), grovhakkede
- 1/4 ts chilipulver (smak til om det trengs)
- 1 ts sukker (smak til om det trengs)
Slik gjør du:
- Stek løken i olje på god varme til den har blitt gyllen og myk. Rør jevnlig.
- Tilsett hvitløk og chili og rør i 1 min.
- Tilsett de andre krydrene og tomatpureen og rør om i 1 min. Aromaen i krydrene kommer bedre fram om man varmer dette før de flådde tomatene tilsettes.
- Tilsett de flådde tomatene. Rør om og kok i 5-8 min.
- Smak på sausen og tilsett evnt chili og sukker om det trengs.
- Kok 2 min til.
Serveres med mexikanske kjøttkaker eller biff, smørkokt mais, ris og salat.
Enjoy!