Mexikansk tomatsalsa

Meksiansk tomatsalsa

Denne salsaen bruker jeg til meksikanske kjøttkaker. Jeg bruker den også sammen med biff når jeg vil ha en meksikansk vri på middagen.

4 personer Forberedelse: 5 min Koketid: 15 min

Ingredienser:

  • 1 løk, grovhakket
  • 1 ss rapsolje eller annen nøytral olje
  • 4 hvitløksbåter, grovhakket
  • 1 hel rød chili, skjært i tynne skiver
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts koriander
  • 0,5 ts tørket basilikum
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts tomatpure
  • 1 boks (400g) flådde tomater (gjerne cherrytomater), grovhakkede
  • 1/4 ts chilipulver (smak til om det trengs)
  • 1 ts sukker (smak til om det trengs)

Slik gjør du:

  1. Stek løken i olje på god varme til den har blitt gyllen og myk. Rør jevnlig.
  2. Tilsett hvitløk og chili og rør i 1 min.
  3. Tilsett de andre krydrene og tomatpureen og rør om i 1 min. Aromaen i krydrene kommer bedre fram om man varmer dette før de flådde tomatene tilsettes.
  4. Tilsett de flådde tomatene. Rør om og kok i 5-8 min.
  5. Smak på sausen og tilsett evnt chili og sukker om det trengs.
  6. Kok 2 min til.

Serveres med mexikanske kjøttkaker eller biff, smørkokt mais, ris og salat.

Enjoy!

Add Comment