Mine beste vafler

Forberedelse: 60 min Total tid: ca 80 min

Ingen ting er vel bedre enn vafler etter en tur i skogen. Litt kos må man unne seg! Disse vaflene har fulgt meg siden jeg fant en oppskrift da jeg gikk på barneskolen. Siden har jeg nok endret litt på den og nå føler jeg at vaflene har den optimale smaken. For å få en luftig røre, bruker jeg alltid en håndmikser eller miksmaster.

20 plater

Dette trenger du:

 • 4 egg
 • 6 ss sukker
 • 150 gr smør
 • 4 dl fløte/melk
 • 2 ss seterrømme
 • 300 g hvetemel
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 ts bakepulver
 • 1,5 ts kardemomme
 • 2-3 dl melk

Slik gjør du:

 1. Pisk egg og sukker til sukkeret er oppløst. Ca 2 min
 2. Smelt smøret.
 3. Tilsett alt det våte og rør dette godt sammen med eggene.
 4. Tilsett det tørre og rør videre i 1 min.
 5. Nå er røren ganske tykk. La den ese i 1 t.
 6. Tilsett melk slik at røren blir litt tynnere.
 7. Stek vafler.

Jeg anbefaler litt hjemmelaget jordbærsyltetøy og nyrørt rømme som tilbehør til denne og så klart – BRUNOST!

Bon apetit!

Add Comment