Mojito til 100 personer

Her om dagen lagde jeg Mojito til 100 personer!!! 🙂

Jeg grublet lenge på hvordan jeg skulle klare å servere dette som en starter til så mange mennesker. Til slutt kom jeg frem til en genial ide! Sukkerlake ble laget, lime ble skvist, peppermynten støtt i morter og så blandet sammen på 1,5l flasker som sto over natten og godgjorde seg. Så silte jeg innholdet og peppermynten ble kastet.

Har du noen som ikke drikker alkohol, Blander du litt mer sukkerlake i lime/peppermynteblandingen.

Blandet så sammen alt og helte på flasker igjen.

I og med at dette var en starter, hadde jeg kjøpt inn små glass på 2dl. Disse fylte jeg med 1dl lime/rom blanding. når gjestene kom, var det bare å øse på litt knust is og toppe med litt farris. 🙂

Dette trenger du til 30 personer:

  • 1 kg sukker
  • 0,5l vann
  • 1,4 kg lime
  • 1,5 store bunter med peppermynte (jeg kjøper disse i utenlansk butikker, da disse da er større enn pottene med mynte)
  • 1l rom
  • Farris eller vann

Blandingsforhold blir:

  • 7,5dl lime/peppermynte
  • 7,5dl sukkerlake
  • 1l rom 

Slik gjør du dag 1:

  1. Kok opp sukker og vann til sukkerlake. Avkjøl.
  2. Press lime.
  3. Fjern den nederste stilken og kutt peppermynte i mindre deler. Bruk en morter og støt peppermynten, og press 1,5 bunt i flasken.
  4. Sil lime for fruktkjøtt og hell den over på flasken.
  5.  Sett på korken og rist godt. Sett kjølig til dagen etter.

Slik gjør du dag 2:

  1. Sil lime over i en annen flaske. Pass på at du får ut alle klumpene av peppermynte.
  2. Bland sukkerlake, lime og rom i dette blandingsforholdet: 7,5dl lime, 7,5dl sukkerlake og 1l rom 
  3. Det skal være igjen noe sukkerlake/lime til de som ikke drikker alkohol også.

På et 2 dl glass:

Ha i 1dl mojitoblanding og fyll på med knust is. Ha på litt farris på toppen. Pynt med blad med peppermynte.

 

Add Comment