Forberedelse: 5-10 min Heving: ca 1 t Steking: 6-9 min
Naanbrød er et must i Indisk kjøkken. På restauranter får man veldig gode naanbrød og det kan ofte være vanskelig å etterlikne disse når man skal lage hjemme. Denne oppskriften er suveren. Deigen er smidig og lett å jobbe med, fyllet er kjempegodt og resultatet når den er stekt er veldig autentisk med det du får på restaurant.
Dette trenger du:
- 30g fersk gjær (eller litt over halve pakken med tørrgjær)
- 2 dl vann
- 1 dl yoghurt
- 1 egg
- 100 g smeltet smør
- 2 ts salt
- 1 ss sukker
- 1 ts bakepulver
- 600 g hvetemel
- Vann og yoghurt varmes til 37 grader.
- Tilsett tørrgjær og rør dette ut i væsken.
- Pisk egget og bland deretter inn smør og de andre ingrediensene og hev deigen i 1 t.
- Lag fyllet.
- Sett ovnen på 250 grader.
- Press ut til 8 flate, ovale brød. Helst med rulle.
- Pensle med fyll.
Ferdig penslet
- Stekes på 250 g øverste rille i ca 6-9 min. Følg med så de ikke blir overstekt. Serveres varme.
- ELLER, om du har grill i ovnen: 250g grader på grill i maks 5 min.
Ferdig stekt
Korianderfyll:
- 30 g usaltet smør (smeltes)
- 60 g yoghurt
- 1/5 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- Fersk koriander
- Salt og pepper
Bland alt sammen i en lite skål.
Raita:
- 5 dl yoghurt
- 2 knuste, hakkede hvitløk
- 3 ss fersk mynte
- salt og pepper
- 2 ts cumin
evnt kan mynte ertattes med 1/2 agurk uten kjerne delt i små biter og 3 tomater uten frø, delt i små biter.
No Responses