Naanbrød med hvitløk og koriander

Forberedelse: 5-10 min Heving: ca 1 t  Steking: 6-9 min

Naanbrød er et must i Indisk kjøkken. På restauranter får man veldig gode naanbrød og det kan ofte være vanskelig å etterlikne disse når man skal lage hjemme. Denne oppskriften er suveren. Deigen er smidig og lett å jobbe med, fyllet er kjempegodt og resultatet når den er stekt er veldig autentisk med det du får på restaurant.

Dette trenger du:

  • 30g fersk gjær (eller litt over halve pakken med tørrgjær)
  • 2 dl vann
  • 1 dl yoghurt
  • 1 egg
  • 100 g smeltet smør
  • 2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 600 g hvetemel
  1. Vann og yoghurt varmes til 37 grader.
  2. Tilsett tørrgjær og rør dette ut i væsken.
  3. Pisk egget og bland deretter inn smør og de andre ingrediensene og hev deigen i 1 t.
  4. Lag fyllet.
  5. Sett ovnen på 250 grader.
  6. Press ut til 8 flate, ovale brød. Helst med rulle.
  7. Pensle med fyll.

    Ferdig penslet

  8. Stekes på 250 g øverste rille i ca 6-9 min. Følg med så de ikke blir overstekt. Serveres varme.
  9. ELLER, om du har grill i ovnen: 250g grader på grill i maks 5 min.

    Ferdig stekt

Korianderfyll:

  • 30 g usaltet smør (smeltes)
  • 60 g yoghurt
  • 1/5 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • Fersk koriander
  • Salt og pepper

Bland alt sammen i en lite skål.

Raita:

  • 5 dl yoghurt
  • 2 knuste, hakkede hvitløk
  • 3 ss fersk mynte
  • salt og pepper
  • 2 ts cumin

evnt kan mynte ertattes med 1/2 agurk uten kjerne delt i små biter og 3 tomater uten frø, delt i små biter.

Add Comment