Ostefyllt kyllingbryst med fløtesaus og ris

Ostefyllt kyllingbryst med fløtesaus og ris

6-8 personer Forberedelse: 10 minutter  Totaltid: 30 minutter

Ostefyllt kyllingbryst med fløtesaus og ris er enkel, kjapp og ikke minste veldig god. Dette er en oppskrift som er for mange personer. Det har jeg gjort fordi den fint kan settes i kjøleskap og spises som rester. Enten som middag eller ta med som lunsj på jobb eller skole. Den er også fin å fryse ned.

Sjekk også ut mine andre retter med kylling her.

Dette trenger du:

  • 8 kyllingbryst
  • 1 pakke Snørfisk med rødløk og timian (eller en annen smøreost)
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 0,5 rød chili, finhakket
  • 1 ts svart pepper
  • 3 dl fløte
  • 2 ts kyllingfond
  • 1 ts soyasaus
  • 1 ts svart pepper
  • 200g sopp

Slik gjør du:

  1. Kok ris etter anvisning på pakken. Sett den til side når den er ferdig.
  2. Ha smøreosten i en større bolle og bland inn hvitløk, chili og pepper.
  3. Bland sammen fløte, kyllingfond, soyasaus og pepper.
  4. Legg kyllingen flatt på bordet og skjær nesten igjennom fra den tykke siden.

    Ostefyllt kyllingbryst med fløtesaus og ris

    Skjæres slik

  5. Fordel osten på hver kylling og brett den øverste delen over.

    Ostefyllt kyllingbryst med fløtesaus og ris

    Smør på osten på den ene siden.

  6. Salte og peper på den ene siden.

    Ostefyllt kyllingbryst med fløtesaus og ris

    Salte og pepre.

  7. Ha godt med smør i en stekepannen og sett den på nesten full styrke. Legg kyllingbrystene med den krydrede siden ned. Salte og pepre på andre siden. Stek i 1-2 minutter før du snur den og steker videre i 1-2 minutter slik at det er en fin skorpe på hver side.
  8. Hell fløteblandingen i stekepannen og la det småkoke alt i ca 10 minutter, eller til du ser at kyllingen ikke er rosa lenger. (løft på den «indrefileten» som er på brystet)

Server med ris og en god salat.

Bon apetit!

Add Comment