3 personer Total tid: 40 minutter
Hvis du er glad i pesto med basilikum, vil du garantert like denne enkle fiskeretten. Inspirasjonen er tatt fra Italia, men jeg har byttet ut pasta med skivede poteter. Man kan også ha f eks skivede squash sammen med potetene. Jeg er veldig opptatt av raske, men gode middager, og denne er det. Superenkelt og med masse smak.
Dette trenger du:
- 6 mellomstore poteter
- 6-800 g torskefilet
- 150 g serranoskinke eller annen skinke
- (evnt grønn pesto om du ikke lager selv)
Hjemmelaget pesto:
- 1 potte basilikum, alle bladene + evnt noen stilker
- 1,5 dl olivenolje
- 100 gram revet parmesan
- 2 hvitløksbåter, kuttet i biter
- 1 ts svart pepper
- 1 ts salt
- 3 ss pinjekjerner, ristet (ikke rå)

pesto
Rømmedressing til salat:
- 1 beger lettrømme
- 6 store basilikumblader, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts svart pepper
- 1 ts saft av en sitron
- Sett ovnen på 220 grader.
- Vask potetene i vann og bruk en mandolin og kutt dem i tynne skiver. Evnt kan du bruke en kniv. Det viktigste er at skivene blir tynne.
- Fordel potetene i en ildfast form og salte og pepre disse. Ha 1 ss olivenoje over.
- Sett i ovnen i 25 minutter helt til de er gjennomstekt.
- Imens tar du alle ingrediensene til pesto i en blender og kjører denne glatt.
- Ta ut formen, sett ovenen på 200 grader og legg fisken med bunnen opp. Fordel ca 1 ss pesto på hvert fiskestykke. Snu og gjør det samme på oversiden.
Pesto er lagt på torsken
- Sett inn i ovnen igjen i 10-15 minutter. Den er ferdig når fisken flaker seg.
- Skjær serranoskinken i terninger og stek i en stekepanne. Legg denne oppå og rundt fisken når den er ferdig.
Ferdig stekt
- Lag en salat som du ønsker.
- Bland sammen til rømmedressing.
Rømmedressing
PS har du kjøpt rå pinjekjerner, steker du dem på middels varme i stekepannen til de har fått litt farge. Vær obs. De blir fort mørke. Avkjøl på et kjøkkenpapir.
Server som den er, eller med en god salat.
Bon apetit!