Ovnsbakt torsk med pesto og serranoskinke

Ovnsbakt torsk med pesto og serranoskinke

3 personer Total tid: 40 minutter

Hvis du er glad i pesto med basilikum, vil du garantert like denne enkle fiskeretten. Inspirasjonen er tatt fra Italia, men jeg har byttet ut pasta med skivede poteter. Man kan også ha f eks skivede squash sammen med potetene. Jeg er veldig opptatt av raske, men gode middager, og denne er det. Superenkelt og med masse smak.

Dette trenger du:

  • 6 mellomstore poteter
  • 6-800 g torskefilet
  • 150 g serranoskinke eller annen skinke
  • (evnt grønn pesto om du ikke lager selv)
Hjemmelaget pesto:
  • 1 potte basilikum, alle bladene + evnt noen stilker
  • 1,5 dl olivenolje
  • 100 gram revet parmesan
  • 2 hvitløksbåter, kuttet i biter
  • 1 ts svart pepper
  • 1 ts salt
  • 3 ss pinjekjerner, ristet (ikke rå)
Ovnsbakt torsk med pesto og serranoskinke

pesto

Rømmedressing til salat:
  • 1 beger lettrømme
  • 6 store basilikumblader, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts svart pepper
  • 1 ts saft av en sitron
  1. Sett ovnen på 220 grader.
  2. Vask potetene i vann og bruk en mandolin og kutt dem i tynne skiver. Evnt kan du bruke en kniv. Det viktigste er at skivene blir tynne.
  3. Fordel potetene i en ildfast form og salte og pepre disse. Ha 1 ss olivenoje over.
  4. Sett i ovnen i 25 minutter helt til de er gjennomstekt.
  5. Imens tar du alle ingrediensene til pesto i en blender og kjører denne glatt.
  6. Ta ut formen, sett ovenen på 200 grader og legg fisken med bunnen opp. Fordel ca 1 ss pesto på hvert fiskestykke. Snu og gjør det samme på oversiden.

    Ovnsbakt torsk med pesto og serranoskinke

    Pesto er lagt på torsken

  7. Sett inn i ovnen igjen i 10-15 minutter. Den er ferdig når fisken flaker seg.
  8. Skjær serranoskinken i terninger og stek i en stekepanne. Legg denne oppå og rundt fisken når den er ferdig.

    Ovnsbakt torsk med pesto og serranoskinke

    Ferdig stekt

  9. Lag en salat som du ønsker.
  10. Bland sammen til rømmedressing.

    Ovnsbakt torsk med pesto og serranoskinke

    Rømmedressing

PS har du kjøpt rå pinjekjerner, steker du dem på middels varme i stekepannen til de har fått litt farge. Vær obs. De blir fort mørke. Avkjøl på et kjøkkenpapir.

Server som den er, eller med en god salat.

Bon apetit!

Add Comment