Pai med feta og spinat (vegetar)

Pai med feta og spinat

4 personer Total tid: 1 time

En pai er ideell om man har rester. Denne er vegetarisk.

Blandingen av ingrediensene i denne paien, gjør den utrolig god. Denne oppskriften har jeg fått fra Pernille og  er den beste jeg har smakt før.

Ønsker du en pai med kylling finner du oppskriften her.

Formen jeg bruker er ca 28×28 cm.

Dette trenger du:

Paibunn:
  • 100g mykt smør
  • 2 egg
  • 3ss vann
  • 150g hvetemel
  • 50g sammalt hvetemel, evnt hvetemel
Vegetarfyll til en bunn:
  • 1 pose med fryst spinat
  • 1 boks fetaost
  • 1 matfløte
  • 100g sjampinjong
  • 0,5 aubergine
  • 2 fedd hvitløk
  • 5 egg
  • 1ts muskat
  • 2 ts svart pepper
  • 2 ts salt
  • 50g parmesan på toppen
  • Litt rød løk eller vårløk til pynt

Slik gjør du:

  1. Bland alle ingrediensene til paien sammen og kjør det til det har blitt en god deig.
  2. La stå og hvile i romtemperatur til du er klar til å fordele deigen i formene.
  3. Sett ovnen på 210 grader.
  4. Tin spinaten og ha den i et kjøkkenpapir og press ut så mye vann du klarer.
  5. Del opp aubergin i skiver og så i 4. Del opp sjampinjong.
  6. Ha en god klatt smør i en stekepanne og stek soppen i noen minutter. Ha i aubergin og stek videre til alt er ferdig. Krydre med salt og pepper. Avkjøl.
  7. Bland alt i en bolle.
  8. Fordel deigen ut i en paiform og sørg for at den kommer helt opp til kanten.
  9. Fordel fyllet oppi formen.
  10. Riv litt parmesan over og pynt med rød løk eller vårløk.
  11. Stekes på 210 grader i 30-40 minutter.

Add Comment