En pai er enkelt å lage. Denne smaker utrolig godt. De gangene denne har blitt satt på bordet, har vi neste forspist oss.
Den holder noen dager i kjøleskapet og du kan fint bruke restene som lunsj. Den er også populær å ha på et koldtbord.

Nyydelig smak!
Jeg vil dedikere denne til datteren min, Pernille. Dette er hennes oppskrift.
Ønsker du et vegetarisk variant, har du den her.
Dette trenger du:
Paibunn:
- 100g mykt smør
- 2 egg
- 3ss vann
- 150g hvetemel
- 50g sammalt hvetemel, evnt hvetemel
Fyll vegetar til en bunn:
- 1 pose med fryst spinat
- 1 boks fetaost
- 3dl matfløte
- 200g kylling, gjerne noe rester
- 2 hvitløk
- 5 egg
- 1ts muskat
- 2 ts svart pepper
- 2 ts salt
- 50g parmesan på toppen
- Litt rød løk eller vårløk til pynt
Slik gjør du:
- Bland alle ingrediensene til paien sammen og kjør det til det har blitt en god deig.
- La stå og hvile i romtemperatur til du er klar til å fordele deigen i formene.
- Sett ovnen på 180 grader.
- Tin spinaten og ha den i et kjøkkenpapir og press ut så mye vann du klarer.
- Bland alle de andre ingrediensene i en bolle.
- Fordel deigen ut i en paiform og sørg for at den kommer helt opp til kanten.
- Fordel fyllet oppi formen.
Klar for ovnen
- Riv litt parmesan over og pynt med rød løk eller vårløk.
- Stekes på 210 grader i ca 40 minutter.
No Responses