Pai med feta, spinat og kylling

4 personer Total tid: 1 time

En pai er enkelt å lage. Denne smaker utrolig godt. De gangene denne har blitt satt på bordet, har vi neste forspist oss.

Den holder noen dager i kjøleskapet og du kan fint bruke restene som lunsj. Den er også populær å ha på et koldtbord.

Nyydelig smak!

Jeg vil dedikere denne til datteren min, Pernille. Dette er hennes oppskrift.

Ønsker du et vegetarisk variant, har du den her.

Dette trenger du:

Paibunn:
  • 100g mykt smør
  • 2 egg
  • 3ss vann
  • 150g hvetemel
  • 50g sammalt hvetemel, evnt hvetemel
Fyll vegetar til en bunn:
  • 1 pose med fryst spinat
  • 1 boks fetaost
  • 3dl matfløte
  • 200g kylling, gjerne noe rester
  • 2 hvitløk
  • 5 egg
  • 1ts muskat
  • 2 ts svart pepper
  • 2 ts salt
  • 50g parmesan på toppen
  • Litt rød løk eller vårløk til pynt

Slik gjør du:

  1. Bland alle ingrediensene til paien sammen og kjør det til det har blitt en god deig.
  2. La stå og hvile i romtemperatur til du er klar til å fordele deigen i formene.
  3. Sett ovnen på 180 grader.
  4. Tin spinaten og ha den i et kjøkkenpapir og press ut så mye vann du klarer.
  5. Bland alle de andre ingrediensene i en bolle.
  6. Fordel deigen ut i en paiform og sørg for at den kommer helt opp til kanten.
  7. Fordel fyllet oppi formen.

    Pai med feta, spinat og kylling

    Klar for ovnen

  8. Riv litt parmesan over og pynt med rød løk eller vårløk.
  9. Stekes på 210 grader i ca 40 minutter.

Add Comment