Indisk Pepperchicken

8 personer 45 minutter

Altså, dette skulle vært middag til 8 personer, for så mye kylling burde holde til det? Vi var 3 som skulle spise middag med ris og naan-brød. Da vi var ferdig å spise, var det kun igjen til middag for 2!!

Gubben er veldig glad i pepperchicken som de har på Jewel og India i Oscarsgate i Oslo. Her skulle jeg forsøke å kopiere denne, og det kan se ut til at jeg klarte det, for denne ble god 🙂

Hovedkrydderet er, som navnet sier, svart pepper, men jeg har også brukt noen standard Indiske krydder i denne. Den har en god varme. Ønsker du ikke at den skal være så sterk, kan du redusere pepperkornene til 1,5ss.

Oppskrift på Naab-brød, finner du her.

Dette trenger du:

  • 1400g kyllingfilet (en pakke med First Price)
  • 2ss pepperkorn
  • 1ts spisskummen frø
  • 1ts koriander frø
  • 0,5dl olje
  • 3 kanelstang
  • 9 nellikspiker
  • 1 hel stjerneanis
  • 1 tørket rød chili, evnt 1 ts chilipulver
  • 3ss hvitløk, finhakket
  • 3ss ingefær, finhakket
  • 6 løk, finhakket
  • 2 ss tomatpure
  • 1ts gurkemeie
  • 1 grønn chili, skivet tynt
  • 5dl fløte
  • 4ts salt
  • 1-2ss sukker

Slik gjør du:

  1. Ha pepper og frøene i en morter og støt disse til en fin masse.
  2. Finhakk løk, hvitløk og ingefær. (Eventuelt kan du kjøre hvitløk og ingefær med litt vann i mikser til den blir en paste.)
  3. Del kyllingen i fingertykke biter.
  4. Finn fram alle de andre ingrediensene.
  5. Varm opp olje i en kjele med teflon. Gjerne en med stor bunn. Tilsett hvitløk, ingefær, nellikspiker, tørket chili og kanel. Rør om.
  6. Tilsett løken og 2ts salt og la det steke til løken er blitt gylden. Rør godt.
  7. Tilsett gurkemeie, tomatpure, peppermixen og grønn chili. Bland dette godt og stek det i 2-3 minutter.
  8. Ha i kyllingen og bland denne godt med krydderet. La steke i ca 10 minutter mens du rører av og til så det ikke steker seg fast.
  9. Ha i fløten, sett på lokk og la koke i 10 minutter.
  10. Smak til med salt og sukker.

Før servering kan du godt ta ut nellikspiker, stjerneanis og kanelstang. Serveres med naan-brød, ris, raiita og mango chutney.

Add Comment