Altså, dette skulle vært middag til 8 personer, for så mye kylling burde holde til det? Vi var 3 som skulle spise middag med ris og naan-brød. Da vi var ferdig å spise, var det kun igjen til middag for 2!!
Gubben er veldig glad i pepperchicken som de har på Jewel og India i Oscarsgate i Oslo. Her skulle jeg forsøke å kopiere denne, og det kan se ut til at jeg klarte det, for denne ble god 🙂
Hovedkrydderet er, som navnet sier, svart pepper, men jeg har også brukt noen standard Indiske krydder i denne. Den har en god varme. Ønsker du ikke at den skal være så sterk, kan du redusere pepperkornene til 1,5ss.
Oppskrift på Naab-brød, finner du her.
Dette trenger du:
- 1400g kyllingfilet (en pakke med First Price)
- 2ss pepperkorn
- 1ts spisskummen frø
- 1ts koriander frø
- 0,5dl olje
- 3 kanelstang
- 9 nellikspiker
- 1 hel stjerneanis
- 1 tørket rød chili, evnt 1 ts chilipulver
- 3ss hvitløk, finhakket
- 3ss ingefær, finhakket
- 6 løk, finhakket
- 2 ss tomatpure
- 1ts gurkemeie
- 1 grønn chili, skivet tynt
- 5dl fløte
- 4ts salt
- 1-2ss sukker
Slik gjør du:
- Ha pepper og frøene i en morter og støt disse til en fin masse.
- Finhakk løk, hvitløk og ingefær. (Eventuelt kan du kjøre hvitløk og ingefær med litt vann i mikser til den blir en paste.)
- Del kyllingen i fingertykke biter.
- Finn fram alle de andre ingrediensene.
- Varm opp olje i en kjele med teflon. Gjerne en med stor bunn. Tilsett hvitløk, ingefær, nellikspiker, tørket chili og kanel. Rør om.
- Tilsett løken og 2ts salt og la det steke til løken er blitt gylden. Rør godt.
- Tilsett gurkemeie, tomatpure, peppermixen og grønn chili. Bland dette godt og stek det i 2-3 minutter.
- Ha i kyllingen og bland denne godt med krydderet. La steke i ca 10 minutter mens du rører av og til så det ikke steker seg fast.
- Ha i fløten, sett på lokk og la koke i 10 minutter.
- Smak til med salt og sukker.
Før servering kan du godt ta ut nellikspiker, stjerneanis og kanelstang. Serveres med naan-brød, ris, raiita og mango chutney.