Total tid: 45 minutterSteketid: 30-35 minutter
I dag har Pernille og jeg hatt en bakedag. Vi har blant annet laget hennes spesielt gode brownies. Pernilles brownies er utrolig saftige og har en veldig god sjokoladesmak. De er superenkle å lage og man vil alltid lykkes med dem.
Det fine med denne røren, er at du kan bruke den i muffinsformer også. Du for utrolig gode muffins! De er holdbare og gode i 4-5 dager ved oppbevaring i pose på kjøkkenbenken.
Oppskriften er for enten 1 kake i en 22 cm form eller 6 store muffins.
Pynt gjerne muffinsene med moccakrem. Denne tar muffinsen til nye høyder.

Muffins med moccaglasur
Dette trenger du:
- 170g smør
- 320g sukker
- 2ts vaniljesukker
- 3 egg
- 100g hvetemel
- 70g kakao
- 1 klype Maldonsalt
- 0,5 boks valnøtter (kan sløyfes)
Slik gjør du:
- Smelt smøret på svak varme. Ikke la det koke. Avkjøl.
- Ha valnøttene i en pose. Legg den på bordet og bruk knyttneven til å slå valnøttene i mindre biten. (dette tar 20 sek) og altså MYE kortere tid enn å finhakke med kniv 🙂
Bruk morter, kjevle eller hånda til å knuse valnøttene
- Pisk egg og sukker sammen til eggedosis.
- Ha smøret i bollen og sikt inn de tørre ingrediensene. Kjør dette til en smidig røre
- Tilsett valnøttene og saltet og rør dette inn for hånd.
- Ha alt i en smurt form.
Klar for ovnen
- Stekes på 180 grader i 30-40 minutter. Sjekk etter 25 minutter. Den er ferdig når den ikke disser.
Moccakrem:
- ca 200g melis
- 60g smør
- 1 ts vaniljesukker
- 100g smøreost
- 1 espresso eller 2 ss melk og 10g pulverkaffe
Bland alt sammen med en stavmikser til det blir mykt og jevnt. Pynt muffinsene med denne.
Muffins:
- Samme fremgangsmåte, men fordel i muffinsformer.
- Fyll 2/3 opp i formene. Jeg brukte «store Amerikanske muffinsformer» kjøpt på Kiwi. Disse er 6cm i diameter i bunnen og 5 cm høye.
2/3 opp på formen. Klar for ovnen.
- Du får da 6 stk muffins på denne oppskriften.
- Stek på 180 grader i 25-30 minutter. Sjekk etter 25 min og stek litt lenger om de ikke er ferdig.