Pitabrød med smaksrik kyllingkebab

Pitabrød med smaksrik kylling

4 personer 30-40 minutter

Pita eller pide er mye brukt i det tyrkiske kjøkken og ellers i middelshavsregionen. Det er laget av hvetemel, vann, gjær og salt og er et rundt, flatt brød. Brødet har tradisjonelt blitt brukt til å dyppe i hummus og liknende sauser, samt til å servere matretter som falafel og kebab i.

Dette er min versjon av fylt pitabrød. Det finnes uendelig mange forskjellige fyll som man bruke i et pitabrød. Strimlet biff, strimlet kylling, kjøttboller, bare grønnsaker eller hva med falafel? Uansett hva du velger, vil det garantert bli godt.

Dette trenger du:

  • 800g kyllingkjøttdeig
  • 3 fedd hvitløk
  • 3cm rød chili, uten frø
  • 1ts fersk ingefær, revet eller finhakket
  • 1ts spisskummen
  • 1,5ts pepper
  • 1ts salt
  • Saften av 0,25 stk lime
  • 2ss bladpersille, finhakket
  • Pitabrød

Yoghurtsaus:

  • 3dl yoghurt
  • 1 fedd hvitløk
  • 1ts spiskummen
  • 1ts pepper
  • 2ts lime

Slik gjør du:

  1. Stek pitabrødene etter anvisning på pakken.
  2. Varm opp smør og legg kjøttdeigen i pannen. La den steke til den har fått skorpe før du snur den på andre siden. La den steke 1 min på andre siden FØR du begynner å dele den opp. Da blir den ikke så smuldrete, men får noen større biter også.
  3. Ha i krydderne og rør godt.
  4. Ha i lime og persille til slutt.
  5. For å lage yoghurtsaus blander du bare sammen ingrediensene til sausen.

Serveres med en god salat og chilisaus (gjerne Sriracha).

Add Comment