Pita eller pide er mye brukt i det tyrkiske kjøkken og ellers i middelshavsregionen. Det er laget av hvetemel, vann, gjær og salt og er et rundt, flatt brød. Brødet har tradisjonelt blitt brukt til å dyppe i hummus og liknende sauser, samt til å servere matretter som falafel og kebab i.
Dette er min versjon av fylt pitabrød. Det finnes uendelig mange forskjellige fyll som man bruke i et pitabrød. Strimlet biff, strimlet kylling, kjøttboller, bare grønnsaker eller hva med falafel? Uansett hva du velger, vil det garantert bli godt.
Dette trenger du:
- 800g kyllingkjøttdeig
- 3 fedd hvitløk
- 3cm rød chili, uten frø
- 1ts fersk ingefær, revet eller finhakket
- 1ts spisskummen
- 1,5ts pepper
- 1ts salt
- Saften av 0,25 stk lime
- 2ss bladpersille, finhakket
- Pitabrød
Yoghurtsaus:
- 3dl yoghurt
- 1 fedd hvitløk
- 1ts spiskummen
- 1ts pepper
- 2ts lime
Slik gjør du:
- Stek pitabrødene etter anvisning på pakken.
- Varm opp smør og legg kjøttdeigen i pannen. La den steke til den har fått skorpe før du snur den på andre siden. La den steke 1 min på andre siden FØR du begynner å dele den opp. Da blir den ikke så smuldrete, men får noen større biter også.
- Ha i krydderne og rør godt.
- Ha i lime og persille til slutt.
- For å lage yoghurtsaus blander du bare sammen ingrediensene til sausen.
Serveres med en god salat og chilisaus (gjerne Sriracha).