Pizzasaus med friske tomater og urter

pizzasaus

Totalt 5dl Tid: 5 min

Pizzasaus kan både lages fersk eller kokes lenge. Jeg liker smaken av ekte tomat, derfor koker jeg ikke sausen og den smaker ikke for søtt. Denne er veldig enkel å lage og er ikke tilsatt sukker. Den er kraftig i smak og tykk i konsistensen, så pizzaen ikke blir for våt.

Kan fint fryses ned i porsjonspakker til senere bruk.

Dette trenger du:

  • 1 boks Mutti hakkede tomater
  • 1 boks Eldorado tomatpuré
  • 3 fedd hvitløk, knust
  • 2ts oregano
  • 2ts timian
  • En go neve fersk basilikum, finhakket
  • 1ts chilipulver
  • 1,5ts salt
  • 1ts pepper

Slik gjør du:

  1. Knus hvitløken. Finhakk basilikum.
  2. Ha alt i en egnet bolle og bland tomatpureen god inn i tomatene.
  3. Bruk kun litt på hver pizza. Lager du porsjonspizza, holder det med ca 1ss.
pizzasaus

Pizza med min tomatsaus og marinert kylling

Link til marinert kylling til pizza, finner du her.

Add Comment