Pizzasnurrer alle vil elske!
Har du barn og ungdom i huset? Da vil disse være perfekte i matpakken.Denne oppskriften gir ca 30 snurrer, men er så gode at det ikke er sikkert de får stå i fred når de er ferdig stekte! Snurrene føles ferske selv om de har vært fryst ned. Frosne snurrer tar du opp om morgenen og legger rett i matboksen. Innen lunsj er de tint og klare for å nytes.
Her kan du velge lyse pizzasnurrer eller litt grovere med sammalt hvete i.
30 snurrer Forberedelse: 15 minTotal tid: ca 2 t minSteketid: 13 min
Ingredienser:
- 4 dl lunkent vann
- 1 ts tørrgjær
- 750 g hvetemel
- 3 ts salt
- 1 ts sukker
- 1 dl olje
- Pizzasaus
- revet ost til topping
Alternativt for litt grovere deig: Erstatt 200g hvetemel med sammalt fin hvete.
Fyll:
- 0,5 løk, finhakket
- 1 hvitløk, finhakket
- 1 pakke bacon (gjerne kylling) kuttet i terninger
- 3 wienerpølser, delt på lags og kuttet i tynne skiver
- 1 pakke fetaost, kuttet i terninger
- 1 dl soltørkede tomater (hell av evnt olje) hakket
- 50 g hvitost, revet
- 1 ts pepper
- 1 ts oregano
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 35 grader.
- Bland vann og gjær.
- Tilsett mel, salt og sukker og elt på lav hastighet i 2 minutter.
- Tilsett oljen og fortsett å elte i 10 minutter til. Øk så hastigheten og elt i 5 minutter til. IKKE juks med tiden her. Den er veldig viktig for et godt resultat på deigen.
- Dekk bollen med plastfolie og hev i ovnen i 30 minutter.
Mens deigen hever, lager du fyllet.
- Stek bacon og løk i 3-4 minutter, tilsett hvitløk og pølser og stek videre til alt er ferdig stekt.
- Hell det over i en bolle og tilsett revet ost. La denne smelte inn. Tilsett feta, tomater, pepper og oregano. Bland godt.
- Når deigen er ferdig hevet, deler du den i 2 deler og kjevler ut hver del ca 25×35 cm.
Før heving
Etter heving
- Smør på pizzasaus på hele bunnen, men la 4 cm på ene langsiden være fri.
- Fordel fyllet jevnt utover bunnen og rull bunne sammen.
- Skjær rullen i 1,5 cm brede snurrer og legg på en langpanne.
- Etterhev i 40 minutter.
- Topp hver snurr med 1 ts revet ost.
- Stekes midt i ovnen på 225 grader i 13-15 minutter.
- Avkjøl på rist.Enjoy!
Klare for ovnen
Ferdige pizzasnurrer