Pizzasnurrer alle vil elske

Pizzasnurrer alle vil elske!

Har du barn og ungdom i huset? Da vil disse være perfekte i matpakken.Denne oppskriften gir ca 30 snurrer, men er så gode at det ikke er sikkert de får stå i fred når de er ferdig stekte! Snurrene føles ferske selv om de har vært fryst ned. Frosne snurrer tar du opp om morgenen og legger rett i matboksen. Innen lunsj er de tint og klare for å nytes.

Her kan du velge lyse pizzasnurrer eller litt grovere med sammalt hvete i.

30 snurrer Forberedelse: 15 minTotal tid: ca 2 t minSteketid: 13 min

Ingredienser:

  • 4 dl lunkent vann
  • 1 ts tørrgjær
  • 750 g hvetemel
  • 3 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 dl olje
  • Pizzasaus
  • revet ost til topping

Alternativt for litt grovere deig: Erstatt 200g hvetemel med sammalt fin hvete.

Fyll:
  • 0,5 løk, finhakket
  • 1 hvitløk, finhakket
  • 1 pakke bacon (gjerne kylling) kuttet i terninger
  • 3 wienerpølser, delt på lags og kuttet i tynne skiver
  • 1 pakke fetaost, kuttet i terninger
  • 1 dl soltørkede tomater (hell av evnt olje) hakket
  • 50 g hvitost, revet
  • 1 ts pepper
  • 1 ts oregano

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 35 grader.
  2. Bland vann og gjær.
  3. Tilsett mel, salt og sukker og elt på lav hastighet i 2 minutter.
  4. Tilsett oljen og fortsett å elte i 10 minutter til. Øk så hastigheten og elt i 5 minutter til. IKKE juks med tiden her. Den er veldig viktig for et godt resultat på deigen.
  5. Dekk bollen med plastfolie og hev i ovnen i 30 minutter.

Mens deigen hever, lager du fyllet.

  1. Stek bacon og løk i 3-4 minutter, tilsett hvitløk og pølser og stek videre til alt er ferdig stekt.
  2. Hell det over i en bolle og tilsett revet ost. La denne smelte inn. Tilsett feta, tomater, pepper og oregano. Bland godt.
  3. Når deigen er ferdig hevet, deler du den i 2 deler og kjevler ut hver del ca 25×35 cm.

    Før heving

    Etter heving

  4. Smør på pizzasaus på hele bunnen, men la 4 cm på ene langsiden være fri.
  5. Fordel fyllet jevnt utover bunnen og rull bunne sammen.
  6. Skjær rullen i 1,5 cm brede snurrer og legg på en langpanne.
  7. Etterhev i 40 minutter.
  8. Topp hver snurr med 1 ts revet ost.
  9. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 13-15 minutter.
  10. Avkjøl på rist.Enjoy!

    Klare for ovnen

    Ferdige pizzasnurrer

 

 

 

 

Add Comment