Denne sausen kan brukes til mange retter. Her har jeg brukt den til andeconfit. Du kan også bruke den til andebryst og biff. Den har en kraftig smak og er litt syrlig.
Potetmosen på dette bildet er med søtpotet og skogssopp. Oppskriften finner du her.
Vil du lære hvordan man lager confit fra bunnen av? Klikk her.
Dette trenger du:
- 1 stor sjarlottløk
- 1 ss smør til steking
- 2 dl portvin
- 1 ss soyasaus
- 1 ts pepper
- 5 dl kyllingbuljong
- 1 ss honning
- 2 ss kaldt smør
Slik gjør du:
- Finhakk sjarlottløk og stek denne mør i smør.
- Tilsett alle ingrediensene og og la det koke ned til halvparten. Det tar ca 20 minutter.
- Smak til.
- Ønsker du en finere saus, siler du av restene av løk.
- Ta kjelen av platen og rør inn 2 ss kaldt smør. Sausen blir da tykk og blank. Den skal IKKE koke etter at du har tatt i smøret.
- Hold sausen varm på platen, men ikke kok mer.