Rabarbradessert med makroner og vaniljekrem

6 personer Total tid: ca 60 min

Rabarbradessert er noe av det beste jeg vet om, men det blir sjeldent man har det likevel. For meg er dette en dessert for fest og når man har besøk av venner.

rabarbra er jo vanskelig å få tak i om vinteren, men om du fryser ned på sommeren i 1 lites poser, vil du kunne lage masse godt i gjennom vinterhalvåret også 🙂

Du kan fint lage både rabarbraen, makronene og kremen dagen i forveien og montere sammen 1 t før servering.

Dette trenger du:

  • 1 kg rabarbra, skrelt og skjært i 2 cm biter
  • (evnt blanding av rabarbra og syrlige plommer som renses
  • 200 g sukker

Blandes sammen og legges i en ildfast form og stekes 15 min på 150 grader i ovnen.

Ferdig i ovnen

Makroner:

  • 2 eggehviter
  • 100 g sukker
  • 100 g mandler, malte med skall
  1. Pisk eggehvitene stive.
  2. Tilsettes 2 ss sukker av gangen.
  3. Tilsett de malte mandlene. Bruk en slikkepott og rør dem forsiktig inn i eggehviten.
  4. Sett små topper på et bakepapirkledd plate og stek i 15 minutter på 175 grader til de er gyldne.

    Klar til steking

  5. Avkjøl på rist
  6. Når de er avkjølt, knuses de.

    Ferdig stekt

Vaniljekrem:

  • 1 vaniljestang, frøene
  • 4 eggeplommer
  • 4 ss sukker
  • 6 dl fløte
  1. Skrap ut vaniljefrøene og bland det sammen med eggeplommene.
  2. Tilsett sukkeret. Pisk til alt blir lyst og luftig.
  3. Pisk fløten til krem og bland denne i eggene.
  4. Sett kremen i kjøleskapet til desserten skal settes sammen.

Montering:

Server i glass og ha ingrediensene i denne rekkefølgen: krem, rabarbra og makroner. Krem, rabarbra og makroner.

 

 

Add Comment