Rabarbrasirup

ca 7-8 dl Tid: 2 timer

I dag har jeg laget sirup av rabarbra. Det er jo så mye man kan lage av rabarbra. Jeg pleier å høste den inn, rense og dele den opp, måle opp 1 liter og fryse den ned i poser. Da kan jeg ta opp når jeg vil lage kake, desserter eller lignende.

Når man lager sirup, lar man skinnet være på rabarbraen. Har du den rabarbraen som er rød i skinnet (jordbærrabarbra) vil dette lage farge på sirupen. Jeg pleier å ha i litt bringebær sammen med når jeg koker den. Det gir en flott rød farge. Jeg vet mange også bruker jordbær, men jeg synes bringebær gir bedre smak. Jeg velger også å koke rabarbraen i litt mer vann. Dette får smaken til rabarbraen bedre frem i sirupen. (synes jeg)

Dette trenger du:

  • 1,5 kg rabarbra
  • ca 12 dl vann, eller til det nesten dekker rabarbraen
  • 7dl sukker
  • 100 bringebær

Slik gjør du:

  1. Start med å fjerne nederste del og bladet på rabarbraen. Du trenger ikke skrelle den, da det er i skinnet fargen sitter. Skyll den i kaldt vann. Del den opp i 1-2 cm lengder og ha i en kjele.
  2. Ha oppi vann og sukker og kok opp. Skum av skummet som ligger på toppen.
  3. Ha i bringebærene og la alt trekke i 30 minutter eller til rabarbraen er blitt mør.
  4. Sil alt godt. Trykk øsen ned og rør gjerne med øsen i silen også for å få med mest mulig saft.
  5. Hell alt over i en kjele og kok opp. Kok dette til det er ca halvparten igjen av væsken eller til du synes konsistensen og smaken er god nok.

 

Add Comment