Forberedelse: 10 min Koketid: 45 min
Neste gang du har reker eller en skalldyraften må du huske på denne oppskriften. Ikke kast skallet. Det kan bli til god kraft så enkelt som bare det!
Hvis du ikke har tid til å lage kraften med en gang, kan du legge skalldyrene i kjøleskapet over natten og lage den dagen etterpå. ELLER fryse de ned og ta de opp dagen før du skal lage suppe.
Denne kraften er hel nydelig som grunnlag til en fiskesuppe eller skalldyrsuppe.
Du kan også bruke kreps. Skal du ikke bruke den med en gang, kan den fint fryses ned.
- Skall av 1 kg reker eller kreps
- 1 ss olje
- 1 løk
- ½ fenikkel
- 2 gulrøtter
- 2-3 vårløk
- 2 hvitløk
- ½ chili
- 2 ss tomatpurre
- 6 cl konjakk
- Skjær løk, fennikel og gulrøtter i terninger og fres i olje noen minutter.
- Tilsett rekeskall, vårløk, hvitløk, chili og
tomatpureen og fres 2 min.
- Gjør klar konjakk og lighter.
- Ta kjelen til side men den er varm. Pass på at du ikke setter den et sted der det kan ta fyr i andre ting. Det er viktig at den ikke står under kjøkkenviften.
- Mens det fremdeles freser i kjelen, hell over konjakken og sett fyr på denne.
- Når det har sluttet å brenne, setter du kjelen tilbake på komfyren.
- Tilsett vann til det dekker og la det småkoke i 45 min.
- Sil suppen i et dørslag eller i en sil. Avkjøl. Hell så over på egnet beholder.