Denne retten ble til ved en tilfeldighet da jeg hadde reker og ville ha spagetti, men samtidig ville har en spicy middag. Det ble faktisk veldig godt.
Det kan se ut til at det er brukt mye olje her, men retten krever dette. Det er viktig at alt annet er klart før du legger i rekene til steking. Rekene trenger ikke så lang tid, kun til de har byttet farge til rosa. Steker du de for lenge, vil de bli små og seige.
Dette trenger du:
- spagetti til 4 personer
- 2ss rapseolje til steking
- 2 pakker vannamei reker, rå og rensede
- 1 løk
- 4 fedd hvitløk
- 3-4 sjampinjong
- 1 hel rød chili
- 3cm ingefær
- 0,5 lime, saften
- 300g tomater, gjerne cherrytomater
- 0,5dl olivenolje (før rekene tas i)
- 2ts salt
- 1,5ts pepper
- en god neve basillikum, grovhakket.
Slik gjør du:
- Finhakk løk, hvitløk og chili. Rens ingefæren og finhakk denne.
- Mens du steker alt i stekepannen, koker du spagettien etter anvisning i pakken. Hell av vannet og sett til side. Når rekene er ferdig, har du den oppi stekepannen med scampien. Bland godt.
- Stek løk i rapsolje til den er mør.
- Tilsett sjampinjong og stek i 2 minutter.
- Tilsett hvitløk, chili og ingefær og stek i 2 minutter.
- Ha i tomatene og la de steke med 1-2 minutter. (bruker du store tomater, må disse deles i f eks 4)
- Ha i olivenoljen og rekene. La disse steke i 2-3 minutter, eller til de har blitt rosa. Rør jevnlig. Ha i lime, basilikum, salt og pepper og rør rundt. Skru av og sett til siden.
Server umiddelbart.