2 personer Forberedelse: 10 min Total tid: 30 min
Hva sier du til å lage risotto med asparges og skrei til Valentines? Det er jo i februar skreien er her. Du tenker kanskje at risotto blir vanskelig og tar lang tid? Da tar du feil 🙂
Denne varianten av risotto er kjempeenkel å lage og tar ikke mer enn ca 40 minutter. Den er samtidig veldig imponerende. Smaken blir veldig god med kombinasjon av disse ingrediensene.
Den milde fisken, den knasende aspargesen, den fløyelsmyke risottoen, kombinert med parmesan og litt smør, er helt herlig for ganen.
Dette trenger du:
- 400g skrei
- 5-6 dl melk
- 1 laubærblad
- 5 svarte pepperkorn
- 1,25 dl risotto
- 1 liten sjarlottenløk
- 1 hvitkløk
- 1 dl hvitvin
- 3dl grønnsaksbuljong
- melk fra koking av fisk
- 6 stilker grønn asparges
- 1 vårløk
- 2-3ss kruspersille
- 2-3ss revet parmesan
- 1ss smør
- 1-2 ts sitron
- salt
- pepper
Slik gjør du:
Fisken:
- Kok opp melken med laubær og pepperkorn
- Legg i torsken og la trekke i 8-10 min. Følg med. Når den flaker seg, tar du den opp og legger på en tallerken for avkjøling.
- Rens fisken i store flak.
Risotto:
- Finhakk sjarlottenløk og hvitløk.
- knekk av nedre del av aspargesen og kast. Skrell de nederste 5 cm av aspargesen. Del i tynne skiver, men la toppen være hel. Sett til siden.
- Del vårløk i tynne skiver og ha sammen med asparges.
- Grovhakk persillen og ha sammen med asparges og vårløk.
Finhakk alle grønnsakene, men la aspargestoppene være hele.
- Varm litt olje i en teflonkjele, gjerne en vid en. Ha i sjarløttenløk og hvitløk og stek denne myk.
- Tilsett risen og la denne bli blank.
- Ha i vinen og la koke ned mens du rører. Det er viktig å røre så det ikke setter seg fast.
- Ha i 1 og 1 dl kraft og la koke inn mellom hver gang.
- Dette tar ca 18 minutter. Smak på risen når du har kokt inn all kraften. Er den fremdeles hard, har du i litt av melken og koker ned igjen.
- Risen skal ikke være tykk og klumpete, blir den det, må du tilsette mer væske.
- Når den er klar, har du i det grønne, rør om.
- Tilsett parmesan og smør og rør dette godt inn.
- Smak til med salt og pepper, samt litt sitron.
- Ha så i fisken og rør forsiktig rundt.
Serveres i dyp tallerken med parmesan, sitron og litt persille som pynt. Har du ferske reker, kan disse også legges som pynt.