Røkelaks i kremet soppsaus

Røkelaks i kremet soppsaus 2 personer  Tid: 30 minutter

Røkelaks i kremet soppsaus er ubeskrivelig godt.

I går hadde jeg lyst til å bruke opp noe av røkelaksen jeg kjøpte i helgen. Valget falt på denne retten. Her har jeg valgt å bruke litt sjampinjong og sjarlottløk sammen med røkelaksen. Dette gjorde at smaken ble enda bedre. I tillegg har jeg brukt litt dill og noen dråper sitron for enda friskere smak.

Jeg anbefaler at du prøver denne en gang. Du vil bli overrasket over hvor smaksrik og deilig denne er!

Dette er en rask rett å lage, kun 30 minutter. Perfekt i en travel hverdag.

Vil du se andre retter med pasta, klikk her

Dette trenger du:

  • spagetti eller annen pasta for 2 personer
  • 400g røkelaks
  • 4 sjampinjong
  • 1 sjarlottløk, skiver
  • 1 hvitløk, finhakket
  • 1,5ts svart pepper
  • 3ss seterrømme eller creme fraiche
  • 2dl fløte
  • 2ss dill, finhakket
  • noen dråper sitron

Dette gjør du:

  1. Sett på spagettivann og kok spagettien etter anbefaling på pakken.
  2. Mens vannet koker opp, deler sjampinjongen i 2 og skjær den i tynne skiver. Gjør det samme med sjarlottløken. Finhakk hvitløken.
  3. Del opp røkelaksen i passe store biter, 1x2cm f eks.
  4. Ha litt olje i en stekepanne og stek sjampinjongen til den begynner å falle sammen. Ha i litt mer olje og tilsett svart pepper, løk og hvitløk. Stek til alt har fått farge og løken er myk.
  5. Tilsett rømme og fløte og kok dette inn til en litt tykk saus. Om den blir for tykk, kan du tilsette litt vann.
  6. Ha i dill og rør rundt. Ha i laksen og koke 1-2 minutter mens du rører godt rundt så den blir godt blandet i sausen.
  7. Ha på noen dråper sitron.
  8. Smak om den trenger salt. Det er ikke alltid nødvendig, siden røkelaksen er salt fra før og tilfører dette til sausen.
  9. Lag en god salat.

Serveres med spagetti og salat.

Add Comment