Saftig gulrotkake med valnøtter og frosting

Forberedelse: 10 min Steketid: 30-40 min  Form: 20×30 cm eller 22cm rund

Deilig krydret gulrotkake som holder seg saftig lenge. Valnøttene gir en ekstra krønsj og et god lag med frisk og fyldig frosting gjør prikken over i-en. Passer til hverdags og fest.

Dette trenger du:

Gulrotkake:
  • 4 egg
  • 2-2,5 dl brunt sukker
  • 3 dl nøytral olje
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts kanel
  • 2 ts kardemumme
  • 1 ts ingefær, finmalt
  • 0,5 ts nellikspiker, finmalt
  • 1 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 6,5 dl gulrot, skrelt og finrevet
  • 2 dl valnøtter, finhakket
Cream cheese frosting:
  • 100 g usaltet smør
  • 4 dl melis
  • 200 g philadelfiaost eller annen kremost naturell
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 lime, skall + 2-3 ts saft

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 grader og smør formen.
  2. Skrell og riv gulrøttene. Finhakk valnøttene.
  3. Pisk eggene lett og tilsett sukker og olje.
  4. Ha i alt det tørre og rør godt. Røren kan bli litt tykk.
  5. Ha i gulrøtter og valnøtter og rør til en jevn røre.
  6. Hell røren over i formen og stek den på nederste rille i 30-40 minutter. Test med 30 først og sjekk med en kakepinne om den er ferdig. Det skal ikke henge noe igjen på pinnen.
  7. Ta kaken ut av ovnen og la den hvile på en rist til den er blitt litt avkjølt.
  8. Hvelv den over på risten og la den avkjøle helt.
  9. Rør frostingen myk og jevn.

Kaken pyntes med frosting enten med å smøre den på med en kniv/slikkepott, eller ved å bruke en sprøytepose.

Add Comment