Forberedelse: 10 min Steketid: 30-40 min Form: 20×30 cm eller 22cm rund
Deilig krydret gulrotkake som holder seg saftig lenge. Valnøttene gir en ekstra krønsj og et god lag med frisk og fyldig frosting gjør prikken over i-en. Passer til hverdags og fest.
Dette trenger du:
Gulrotkake:
- 4 egg
- 2-2,5 dl brunt sukker
- 3 dl nøytral olje
- 5 dl hvetemel
- 1 ts kanel
- 2 ts kardemumme
- 1 ts ingefær, finmalt
- 0,5 ts nellikspiker, finmalt
- 1 ts salt
- 1 ts vaniljesukker
- 4 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 6,5 dl gulrot, skrelt og finrevet
- 2 dl valnøtter, finhakket
Cream cheese frosting:
- 100 g usaltet smør
- 4 dl melis
- 200 g philadelfiaost eller annen kremost naturell
- 1 ts vaniljesukker
- 0,5 lime, skall + 2-3 ts saft
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader og smør formen.
- Skrell og riv gulrøttene. Finhakk valnøttene.
- Pisk eggene lett og tilsett sukker og olje.
- Ha i alt det tørre og rør godt. Røren kan bli litt tykk.
- Ha i gulrøtter og valnøtter og rør til en jevn røre.
- Hell røren over i formen og stek den på nederste rille i 30-40 minutter. Test med 30 først og sjekk med en kakepinne om den er ferdig. Det skal ikke henge noe igjen på pinnen.
- Ta kaken ut av ovnen og la den hvile på en rist til den er blitt litt avkjølt.
- Hvelv den over på risten og la den avkjøle helt.
- Rør frostingen myk og jevn.
Kaken pyntes med frosting enten med å smøre den på med en kniv/slikkepott, eller ved å bruke en sprøytepose.