Dette er en deilig, saftig og smaksrik hamburger. Det å bruke ost blandet inn i hamburgeren får smaken til nye høyder!
3-4 personer Forberedelse: 10 minutter Steketid: 10 minutter
Dette trenger du:
- 1200g kjøttdeig, jeg bruker Gilde med 14% fett
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 2 ts salt
- 2 ts svart pepper
- 1,5 ts chilisaus
- 100g cheddar, delt i terninger
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader.
- Bland alle ingrediensene i en bolle. Jeg bruker hendene, da det blir bedre konsistens på hamburgerne da.
- Del inn i 5 hamburgere på 10cm i diameter og ca 1,5 cm tykke. Jeg bruker en utstikker, men det går greit å ta mål med hendene også.
Hamburger delt opp
- Sett hamburgerbrødene i ovnen og stek dem i 5 minutter. Ta de ut.
- Ha smør i stekepannen og stek hamburgerne på høy varme i 1 minutt på den ene siden. Sett varmen ned til medium+ varme og stek til du får en god skorpe på den siden. Tar 3.4 minutter.
Stek i stekepanne med smør
- Snu burgeren og stek videre i 3-4 minutter på andre siden. Den skal akkurat være gjennomstekt.
Server med det du ønsker av tillegg. F eks fersk salat, tomat, løk, syltet agurk, ketchup og hamburgerdressing.
Bon apetit!
No Responses