Sangria for varme dager

Sangria12dl

Vi er på ferie på Gran Canaria, og da må jeg jo legge ut oppskrift på Sangria. (selv om det er januar og kaldt i Norge)

Sangria er en typisk syden-drikk. Ordet sangria kommer fra det spanske ordet sangre, som betyr blod.

Sangria kommer fra Spania og Portugal og består blant annet rødvin. Da så klart rødvin fra enten Spania eller Portugal. I tillegg er den tilsatt sitrusfrukt, eple og honningmelon, for å få en fruktaktig smak. I tillegg er den tilsatt noe søtning, her har jeg brukt litt brunt sukker og 7-up.

Sangria inneholder ikke så mye alkohol, og brukes som en forfriskende og kald drikk når det er varmt. Passer godt til varme dager i sommer-norge også 🙂

Det finnes mange varianter av sangria. Vil du ha en med mer alkohol, kan du tilsette f eks brandy eller appeslinlikør.

Dette trenger du:

  • 1 flaske rødvin, enkel og billig
  • 0,5l 7-up
  • 1 appelsin, skrelt og oppdelt
  • 0,5 eple, oppdelt
  • 100g honningmelon, oppdelt
  • 1-2ss brunt sukker
  • 2dl appelsinjuice
  • 1 kanelstang, kan sløyfes
  • 2dl brandy, kan sløyfes

Slik gjør du:

  1. Del opp appelsin i 8 båter, skjær av skinnet og del kjøttet i biter.
  2. Del opp honningmelon i biter.
  3. Del opp eplet og fjern skrotten og del eplet i biter.
  4. Ha alt i en bolle og tilsett rødvin og sukker. Rør ut sukkeret.
  5. Tilsett de andre ingrediensene og la det stå i 10-15 minutter.
  6. Ha isbiter i glassene og hell over sangriaen og NYT!!

Sangria

Add Comment