Skagensalat eller skagenrøre, smaker mye bedre om du lager den selv enn om du kjøper ferdig laget i butikken. Vanligvis lages denne med reker, men du kan gjerne bruke en blanding av reker og krepsehaler.
Skagensalat smaker veldig godt på alle typer brød og rundstykker, kanskje aller best på en skikkelig god og fersk loff.
Man kan også bruke den som forrett på melbatoast. Den passer også godt sammen med avokado.
Jeg har valgt å bruke frosne reker i denne oppskriften. Du kan bruke ferske også, men vær klar over at disse ofte er mye saltere enn frosne. Ikke salt før du har smakt på hele røren.
Dette trenger du:
- ca 450g ferdig rensede reker. (jeg brukte 60-80 reker og da ble 1,5 kg frosne reker til ca 450g ferdig rensede)
- 0,5 pose ekte majones
- 1ss finhakket rød løk
- 3ss finhakket dill
- 3ss lodderogn eller løyrom
- 1ts salt (smak først om den er salt nok UTEN)
- 1ts pepper
- ca 2×2 cm revet skall av sitron
- 1ts sitronsaft
Slik gjør du:
- Rens rekene og vei de opp så du vet du har nok.
- Bland sammen de andre ingrediensene (unntatt salt) i en skål og tilsett rekene. Rør sammen og smak til med salt.
Ha skagensalat på brødskiven med et salatblad eller avokado under, som forrett med melbatoast, eller på baguette som lunsj.