Skreisesongen er i fra januar til april, og det finnes vel ikke noe bedre enn skrei?
Skrei er en torsk som vokser opp i Barentshavet. Når den er i sin beste alder kommer den inn til norskekysten for å gyte.
Den kjennetegnes ved at den har mye større muskulatur og er fastere og hvitere i kjøttet enn vanlig torsk.
Forberedelse: 10 min Total tid: ca 30 min
2 personer
Dette trenger du:
- 600g skreifilet
- 2l vann
- 1 dl grovt havsalt
- 1 pakke (350g) selskapserter
- 1 ss smør
- muskat og svart pepper
- 1 pakke bacon i terninger
- 1,5 dl rapsolje eller annen nøytral olje
- poteter
Slik gjør du:
- Start med å dele opp fisken i serveringsstykker.
- Legg fisken i iskaldt vann i 30 min. Dette for at kjøttet på fisken skal bli enda hvitere.
- Sett på potetene til koking.
- Stek bacon i oljen. Ikke la det bli for hadt stekt, da blir den for sprø.
- Kok opp lettsaltet vann og legg i ertene. La det få et raskt oppkok igjen, og hell av vannet.
- Tilsett smør, pepper og muskat og kjør det med stavmikser el. Holdes varmt på laveste temperatur.
- Så skal fisken trekkes. Har du en hel side, husk på at selve halestykket ikke trenger like lang trekketid som de tykkeste stykkene.
- Kok opp vann med salt. Skru ned så det ikke fortsetter å koke. Det skal bare trekke! Legg de tykkeste delene av fisken i vannet.
- La disse trekke 1-2 min. Legg så i halestykket og la trekke ytterligere 5-8 min. Følg med. Med en gang den flaker seg, er den ferdig om må opp av vannet!
- Ta den opp av vannet med en fiskesleiv og la den renne av på et papir.
- Ta av evnt skinn og servèr.
- Smaker kjempegodt med Dijon sennep til.
Bon apetit!