Skrei med ertestuing

Skreisesongen er i fra januar til april, og det finnes vel ikke noe bedre enn skrei?
Skrei er en torsk som vokser opp i Barentshavet. Når den er i sin beste alder kommer den inn til norskekysten for å gyte.
Den kjennetegnes ved at den har mye større muskulatur og er fastere og hvitere i kjøttet enn vanlig torsk.

Forberedelse: 10 min Total tid: ca 30 min

2 personer

Dette trenger du:

  • 600g skreifilet
  • 2l vann
  • 1 dl grovt havsalt
  • 1 pakke (350g) selskapserter
  • 1 ss smør
  • muskat og svart pepper
  • 1 pakke bacon i terninger
  • 1,5 dl rapsolje eller annen nøytral olje
  • poteter

Slik gjør du:

  1. Start med å dele opp fisken i serveringsstykker.
  2. Legg fisken i iskaldt vann i 30 min. Dette for at kjøttet på fisken skal bli enda hvitere.
  3. Sett på potetene til koking.
  4. Stek bacon i oljen. Ikke la det bli for hadt stekt, da blir den for sprø.
  5. Kok opp lettsaltet vann og legg i ertene. La det få et raskt oppkok igjen, og hell av vannet.
  6. Tilsett smør, pepper og muskat og kjør det med stavmikser el. Holdes varmt på laveste temperatur.
  7. Så skal fisken trekkes. Har du en hel side, husk på at selve halestykket ikke trenger like lang trekketid som de tykkeste stykkene.
  8. Kok opp vann med salt. Skru ned så det ikke fortsetter å koke. Det skal bare trekke! Legg de tykkeste delene av fisken i vannet.
  9. La disse trekke 1-2 min. Legg så i halestykket og la trekke ytterligere 5-8 min. Følg med. Med en gang den flaker seg, er den ferdig om må opp av vannet!
  10. Ta den opp av vannet med en fiskesleiv og la den renne av på et papir.
  11. Ta av evnt skinn og servèr.
  12. Smaker kjempegodt med Dijon sennep til.

Bon apetit!

Add Comment