Sommerlaks!

4 personer Total tid: 30 min

Her kommer en enkel og velsmakende rett som passer like godt å lage på grillen, som i ovnen på kjøkkenet.

 

Dette trenger du:

  • ca 750g salmalaks

Glaze til laksen:

  • 0,5dl soyasaus
  • 2 ts sirup, jeg brukte løvetannsirup
  • 1 ts Sriracha chili saus
  • 2 ts limesaft
  • 2 ts svart pepper
  • rapsolje

Rømmesausen til pasta:

  • 1 boks lettrømme
  • 2-3 ss revet pepperrot
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 1 ts sukker
  • 1 hvitløksbåt
  • 1 ts limesaft
  • 1-2 ss ferske urter, jeg hadde basilikum

Slik gjør du:

  1. Bland sammen rømmesausen og kok pastaen etter anvisning på pakken.
  2. Når pastaen er kokt, heller du av vannet og rører rømmesausen inn i pastaen.
  3. Bland sammen ingrediensene til glazen.
  4. Ha litt olje i bunnen av en ildfast form eller om du skal grille på grillen: Form aluminiumsfolie til et brett med kanter og ha i litt olje.
  5. Del opp fisken i passende serveringsstykker og legg i formen.

    Klar for grillen

  6. Smør glaze over.
  7. Grilles på direkte varme på 250 grader i 6-10 minutter. Litt avhengig av tykkelsen på fisken. Følg med. Den er ferdig når den flaker seg lett.
  8. Ta den vekk fra grillen og server med en gang.

Serveres med en god salat til. Gjerne med noe balsamico edikk på.

 

 

Add Comment