Her kommer en enkel og velsmakende rett som passer like godt å lage på grillen, som i ovnen på kjøkkenet.
Dette trenger du:
- ca 750g salmalaks
Glaze til laksen:
- 0,5dl soyasaus
- 2 ts sirup, jeg brukte løvetannsirup
- 1 ts Sriracha chili saus
- 2 ts limesaft
- 2 ts svart pepper
- rapsolje
Rømmesausen til pasta:
- 1 boks lettrømme
- 2-3 ss revet pepperrot
- 2 ts salt
- 2 ts pepper
- 1 ts sukker
- 1 hvitløksbåt
- 1 ts limesaft
- 1-2 ss ferske urter, jeg hadde basilikum
Slik gjør du:
- Bland sammen rømmesausen og kok pastaen etter anvisning på pakken.
- Når pastaen er kokt, heller du av vannet og rører rømmesausen inn i pastaen.
- Bland sammen ingrediensene til glazen.
- Ha litt olje i bunnen av en ildfast form eller om du skal grille på grillen: Form aluminiumsfolie til et brett med kanter og ha i litt olje.
- Del opp fisken i passende serveringsstykker og legg i formen.
- Smør glaze over.
- Grilles på direkte varme på 250 grader i 6-10 minutter. Litt avhengig av tykkelsen på fisken. Følg med. Den er ferdig når den flaker seg lett.
- Ta den vekk fra grillen og server med en gang.
Serveres med en god salat til. Gjerne med noe balsamico edikk på.