Spagetti kjøttsaus på 30 minutter

spagetti kjøttsaus på 30 minutter

4 personer 30 minutter

Det er ingen hemmelighet at her i familien liker vi all type pasta. For meg skal en kjøttsaus ha gode, kraftige Italienske smaker. Man skal ikke være redd for å krydre og for å få den gode tomatsmaken, lar jeg tomatpurèen steke noen minutter.

Det er vanskelig å ikke ta en porsjon nummer 2 🙂

Andre pastaretter finner du her

Dette trenger du:

  • 50g smør eller 2ss olje
  • 2 løk, finkuttes
  • 5 ferske sjampinjonger
  • 3 fedd hvitløk, finhakkes
  • 600g kjøttdeig
  • 1 boks tomatpure (140g)
  • 1 boks Mutti knuste tomater
  • 2ts salt
  • 2ts svart pepper
  • 3ts oregano
  • 1ss sukker
  • 1ts oksefond
  • 1ss soyasaus

Slik gjør du:

  1. Rens og del løk i 2. Del hver halvdel i 3 og skjær den i tynne skiver. Rens og finhakk hvitløk. Del sjampinjong i 2 og skjær den i tynne skiver.
  2. Stek løk til den er myk.  Ha i sjampinjong og stek denne. La løk og sjampinjong få farge. Dette tar litt tid. Ha alt over i en kjele.
  3. Ha mer smør/olje stekepannen og legg i kjøttdeigen. Stek den på den ene siden på høy varme til den har fått skorpe. Snu den og stek videre på andre siden, mens du hakker den opp. Når den er gjennomstekt og fått litt skorpe, har du i salt og pepper og lar dette steke med i 1 minutt. Skru ned varmen på stekepannen.
  4. Ha tomatpuré i kjelen sammen med løk/sopp og stek denne mens du blander den godt med det andre. Tilsett så den stekte kjøttdeigen og bland denne også godt med tomatpuréen. Kok ut stekepannen med litt vann og ha i kjøttsausen.
  5. Kok opp og tilsett sukker, oksefond og soyasaus. La koke i 10 minutter.
  6. Imens koker du spagetti. Er kjøttsausen litt tykk, kan du tilsette litt mer vann eller aller helst litt av spagettivannet.
  7. Smak evnt til med oregano, salt og pepper.
spagetti kjøttsaus på 30 minutter

Revet parmesan er veldig godt på denne.

Serveres med en god salat og revet parmesan.

 

Add Comment