Spagetti med persillepesto og stekt laks

spagetti med bladpersillepesto

4 personer Tid: 20-30 minutter

Den mest brukte pestovarianten er vel pesto med basilikum, men det finnes så mange andre varianter. Som for eksempel denne friske og gode pestoen laget med bladpersille. Bladpersille har en mildere smak en kruspersillen og passer til all pasta. Dette vil også bli en favoritt blant de minste.

Du trenger ikke bruke laks. Bruk fantasien. All sjømat passer til. Også kylling.

Dette trenger du:

  • 1 pakke bladpersille
  • 1 hvitløk
  • 50g parmesan
  • 2 ss ristede pinjekjerner
  • 1-1,5 dl rapsolje
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 800 g salmalaks
  • salt og pepper til salmalaks
  • spagetti eller lignende etter ønsket mengde

Slik gjør du:

  1. Fjern det groveste på stilkene og legg bladpersillen i en blender. (her kan du bruke alt) Tilsett de andre ingrediensene og kjør til en jevn masse. Gjerne litt tynn, da den skal lett blandes med spagettien.
  2. Kok spagetti etter anvisning på pakken. La vannet renne av og bland inn pestoen.
  3. Salte og pepre laksen på den ene siden, legg den i pannen med krydderet ned og stek den i en oppvarmet stekepanne på medium + varme i 4-5 minutter eller til den har fått en fin stekeskorpe på den siden. Krydre på den andre siden  og snu den så. Etter et par minutter kan du begynne å øse stekefettet over laksen. Stek til den har samme farge på denne siden.
  4. Sjekk med en skje om den falker seg. Hivs ikke, kan du skru ned litt på varmen og la den surre litt videre til den er perfekt. Det er viktig å huske på at den ikke skal være gjennomstekt, for da blir den tørr.
  5. Lag en god salat.

Serveres med salat og en god dressing.

 

Add Comment