2 personerTotal tid: ca 20 minutter
I dag har jeg mikset sammen en helt ny rett. Den er laget av bare enkle råvarer og er rask å lage. Hvis du ikke har lyst til å ha kjøtt i den, kan den fint brukes uten også.
Chilien gir en litt pikant smak og olivenoljen sammen med tomatene gir en kremet konsistens.
Dette trenger du:
- Spagetti for 2 personer
- 5 hvitløksfedd, finhakket
- 2 hele røde chili inkl frø, finhakket
- 1 dl olivenolje
- 400g kjøttdeig
- 1 ss tomatpure
- 1 ss sukker
- 2 ts salt
- 2 ts pepper
- 400g cherrytomater, helst «Smak», delt i 2
- 3 ts kapers, hakket
- 15 kalamata oliven, delt i 2
- 1 neve basilikum, fersk
- 1 neve persille, fersk
Slik gjør du:
- Kok spagetti etter anvisning på pakken. Sil av vannet og ha denne i sausen når sausen er ferdig.
- Finhakk hvitløk og chili.
- Ta en stekespade og del kjøttdeigen i terninger mens den er i pakken sin.
- Delt tomatene i 2 og finhakk kapersen.
- Ha oljen i en kjele og ha i hvitløk. Stek denne i 3 minutter og tilsett chilien. Stek videre i 3 minutter og ha i kjøttdeigen.
- Vent 1-2 minutter før du begynner å snu den. Stek den til den har fått skorpe.
- Tilsett kapers, tomatpure, salt og pepper og bland dette godt.
- Ha tomatene oppi kjelen, sett på lokk og kok i 5 minutter.
- Smak til med evnt mer salt og pepper.
- Skru av varmen og tilsett de ferske urtene.
- Bland inn spagettien.
- Server på en tallerken med evnt fersk salat. Strø gjerne parmesan over.
Enjoy!