Jeg liker veldig godt supper. De varmer godt og gir god metthetsfølelse. Denne linsesuppen er laget på røde linser og grønnsaker du får kjøpt i alle butikker. Siden kokte grønnsaker ofte gir en søt smak på suppen, har jeg krydret den opp litt med chili, ingefær og hvitløk, samt litt annet digg!
Denne linsesuppen kan fint spises alene som et hovedmåltid. Jeg liker å ha noe tilbehør.
For eksempel marinert og grillet kylling, scampi eller tofu. Eksempler på marinade til kylling, klikk her
Du kan bruke samme marinade på tofu også.
Dette trenger du:
- 1,5 løk
- 7 fedd hvitløk, finhakket
- 3ss ingefær, revet
- 2 røde chili, finhakket
- olje til steking
- 1ss tomatpurè
- 5ts korianderpulver
- 1ts paprikapulver
- 2ts gurkemeie
- 2ts svart pepper
- 1kg gulrøtter
- 1 squash
- 1 blomkål
- 1 søtpotet
- 3dl røde linser
- 1 boks kokosmelk
- 12dl grønnsaksbuljong
- 1 lime, saften av denne
- smak til med ekstra salt, pepper og evnt chilipulver
- Fersk koriander til pynt
Slik gjør du:
- Kutt løken i små biter. Finhakk hvitløk og chili. Riv ingefæren.
- Skrell grønnsakene og del disse opp i jevne biter ca 1,5×1,5cm.
- Skyll linsene i kaldt vann.
- Stek løk til den har blitt myk. Tar ca 8-10 minutter. Tilsett hvitløk, ingefær og chili og stek i 2 minutter. Tilsett tomatpure, koriander, paprika, gurkemeie og pepper og stek videre i 2 minutter.
- Tilsett grønnsaksbuljong og grønnsakene og kok i 10-15 minutter
- Tilsett linsene og kok i 15 minutter.
- Tilsett kokosmelk og kok i 1 minutt.
- Bruk stavmikser og kjør suppen til en jevn konsistens.
- Smak til med lime, og evntuelt mer salt, pepper og chilipulver.
Serveres i suppetallerken. Pynt med fersk koriander.
Som tilbehør kan nevnes: marinert, grilllet kyllingbryst, marinert scampi eller marinert tofu.