Svallerkålsuppe – ugresset som blir til mat

Skvallerkålsuppe2 personer 20-30 minutter

Skvallerkål er et av de mest irriterende ugress vi vet om. Alle har det i hagen og forsøker hver vår å luke det vekk, men det kommer igjen. Skulle du være så «lur» at du legger det i komposten og senere bruker denne «jorden» i hagen, har du garantert klart å sore skvallerkålen til resten av hagen…

Skvallerkålsuppe

Skvallerkål i et av mine blomsterbedd!!

Og likevel kan den brukes til å lage gode supper, pesto, smør og majones. Hvis du ikke har prøvd det enda, ville jeg benyttet muligheten til å lage en skvallerkålsuppe mens bladene fremdeles er unge.

Når du plukker skvallerkål til bruk i mat, er det kun de nye, lysegrønne skuddene du skal bruke. Resten blir trevlete. Husk å skylle den i kaldt vann før du skal lage noe av den.

Dette trenger du:

  • 5dl blader av skvallerkål
  • 1 liten løk
  • 2 hvitløk
  • 2ss olje
  • 1ss smør
  • 0,5 grønn chili, gjerne frø også om du vil ha den litt sterk
  • 1 buljongterning, utvannet i 0,5l kokende vann. (grønnsak, eller kylling)
  • 1dl fløte
  • 1ts salt
  • 1ts pepper
  • 2 kokte egg, smilende (kan sløyfes)
  • litt gressløk til pynt

Slik gjør du:

  1. Når du skal plukke skvallerkål, skal du bare ta de nye skuddene. Disse er lyse grønne. Knip bladene av stilken. Skyll bladene og la de renne godt av seg.
  2. Finhakk løk og stek denne i olje/smør til den har blod god og myk.
  3. Finhakke hvitløk og stek denne i 2 minutter.
  4. Del opp chilien og stek denne med i 1 minutt.
  5. Ha oppi skvallerkål og rør rundt. Ha så i resten, unntatt fløten.

    Skvallerkålsuppe

    Kokes i 5 minutter

  6. Kok i 5 minutter.
  7. Kjør suppen jevn med en stavmikser. Tilsett fløte og la det få et oppkok.
  8. Smak til med evnt mer salt/pepper.

Serveres i dyp tallerken med evnt et kokt egg og litt gressløk som pynt.

Add Comment