Sylte med kylling

sylte med kyllingKoketid: 1 time Klar til å spise etter 12-24 timer

Tradisjonelt lages sylte med kjøtt fra gris, men det går helt fint å bruke annet kjøtt også. Sylte med kylling eller høne . Bruker du høne, må du beregne dobbelt så lang trekketid.

Sylte er et tradisjonsrikt norsk og svensk pålegg av krydret svinekjøtt i aspik. Sylte spises ofte på brødskive eller i lefse, og gjerne sammen med grov sennep.

Sylte er jo et typisk julepålegg og man kan fint lage dette i november allerede, vakuumpakke i porsjoner og fryse det ned.

Sylte med kylling er enkel og kjapp å lage. Så må den bare stå kaldt under press i 12-24 timer.

Vil du ikke bruke gelatin, kan du bruke Agar Agar i stedet for.

1 kylling på 1,6 kg ble 650 gram ferdig renset kylling og 100 gram fett

Dette trenger du:

  • 1 hel kylling ca 1,6kg
  • ca 3 liter vann og 3 ts salt
  • 3 nellikspiker
  • 3 hele pepper
  • 3 hele allehånde
  • 1,5 laubærblad

Krydderblanding:

  • 1 ts nellik
  • 1 ts allehånde
  • 1 ts ingefær
  • 1,5 ts pepper
  • 1 ss salt
  • 5 ts gelatinpulver + 1 dl varmt vann
  • ELLER 1,5 ts Agar Agar i 1 dl vann.

(Agar-Agar er en vegetabilsk erstatning for tradisjonell gelatin. Denne fås kjøpt i helsekostbutikk)

Bruk Agar Agar: Røres godt ut i varm væske og la koke 2-3 minutter til all agar-agar er løst opp. Blir stivt ved avkjøling. Løser seg opp ved ca 85 grader og stivner ved ca. 35 grader.

 

Slik gjør du:

  1. Del kyllingen i 2. Legg den i en kjele og dekk med vann. Her ble det 3 liter vann. Beregne 1 ts salt pr liter vann.
  2. Kok opp kyllingen sammen med krydderne og skru ned temperaturen til du ser at det ikke koker, men bare trekker. La trekke i 1 time.

    sylte med kylling

    Kyllingen trekker kjelen

  3. Ha kyllingen i en sil og la den renne av seg.Ta opp kyllingen og avkjøl den. Rens den for skinn og ben.
  4. Skinn og fett finhakkes. Kjøttet i mindre biter. Ha alt i en kjele på svak varme og bland inn krydderet.
  5. Tilsett gelantinpulveret blandet ut i litt kokende vann. Rør godt.
  6. Legg den i en form kledd med 2 lag plastfolie. Fordel helt opp til kanten. Brett folie over. Legg en annen form på toppen og en kjele oppå der igjen. 4 kg tungt.

    sylte av kylling

    Slik presset jeg den

Sett kaldt i 12-24 timer.

sylte av kylling

Sylten er ferdig presset

Vakuumpakk gjerne stykkene før du fryser dem. Dette sørger for mye lengre holdbarhet. Stort sett kan man gange holdbarheten med 4, men ofte er det også lenger.

sylte av kylling

Klar for vakuum

 

Add Comment