Å sylte rødløk er enkelt og raskt å lage. Den trenger noen timer i kjøleskap for å «sette seg» , men når den først er laget, holder den 3-6 mnd i kjøleskap.
Syltet rødløk får en helt spesiell sødme og kan brukes som tilbehør til f eks pølser, hamburgere, alle typer grillmat, spesielt kjøtt, og gir et friskt tilslag til maten. Spesielt om maten er litt fet fra før.
Her er oppskrift på hamburgere.
Dette trenger du:
- 1 dl eplesider eddik
- 2 dl sukker
- 3 dl vann
- 2-3 rødløk, kuttet i tynne skiver
- glass med lokk
Slik gjør du:
- Ha ingrediensene til laken i en kjele og kok opp. La det småkoke til sukkeret har løst seg opp. Avkjøl noe i 10 minutter.
- Kok opp vann og steriliser glasset du skal har løken i.
- Kutt opp løken og legger den i et glass.
- Hell laken over løken og pass på at all løk er dekket med lake. Sett på lokk og sett i kjøleskapet til avkjøling.
Hvis du ønsker andre kryddersmaker, kan du for eksempel tilsette litt fersk ingefær, stjerneanis, nellikspiker, allehånde, laubærblad, sitronskall eller kanelstang til laken og la det koke med.