Tagliatelle og røkt laks i fløtesaus og urter

4 personer 15 minutter

Tagliatelle kalles båndspagetti på Norsk og er litt flatere enn vanlig spagetti.

Har du rester av røkt laks eller ørret, er dette en fin måte å bruke dem opp på. Du trenger vanligvis ikke å salte denne retten, da fisken i seg selv gir fra seg nok salt. Den er enkel og veldig rask å lage, noe jeg hvertfall setter pris på i en hektisk hverdag. Det går også an å ha mer fisk i enn det jeg har satt opp. Den blir enda bedre da.

Urter føler jeg blir et must i denne retten. Det gir en ekstra dimensjon i smaken.

Dette trenger du:

  • 400g røket laks eller ørret
  • tagliatelle for 4 personer
  • 1 sjarlottløk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1,5ts svart pepper
  • 3ss creme fraiche
  • 2dl fløte
  • en bunt blandede urter (timian, oregano, basilikum, persille)
  • 100g parmesan
  • evnt litt pastavann

Slik gjør du:

  1. Del laksen i passe store skiver. Finhakk løk og hvitløk. Finhakk urtene.
  2. Kok tagliatelle etter anvisning på pakken. Ta vare på noe av kokevannet.
  3. Stek løk og hvitløk i noen minutter til det er blitt mykt.
  4. Ha i creme fraiche, fløte, urter og pepper. Kok i noen minutter.
  5. Ha i laks og parmensan og kok i noen minutter. Ikke la den koke lenge, da den da blir tørr. Synes du sausen blir litt for tykk, kan du tilsette litt av kokevannet.
  6. Hell sausen over tagliatellen og og rør til det blander seg.

Serveres med en god salat og balsamico/olje dressing.

Add Comment