Tagliatelle kalles båndspagetti på Norsk og er litt flatere enn vanlig spagetti.
Har du rester av røkt laks eller ørret, er dette en fin måte å bruke dem opp på. Du trenger vanligvis ikke å salte denne retten, da fisken i seg selv gir fra seg nok salt. Den er enkel og veldig rask å lage, noe jeg hvertfall setter pris på i en hektisk hverdag. Det går også an å ha mer fisk i enn det jeg har satt opp. Den blir enda bedre da.
Urter føler jeg blir et must i denne retten. Det gir en ekstra dimensjon i smaken.
Dette trenger du:
- 400g røket laks eller ørret
- tagliatelle for 4 personer
- 1 sjarlottløk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1,5ts svart pepper
- 3ss creme fraiche
- 2dl fløte
- en bunt blandede urter (timian, oregano, basilikum, persille)
- 100g parmesan
- evnt litt pastavann
Slik gjør du:
- Del laksen i passe store skiver. Finhakk løk og hvitløk. Finhakk urtene.
- Kok tagliatelle etter anvisning på pakken. Ta vare på noe av kokevannet.
- Stek løk og hvitløk i noen minutter til det er blitt mykt.
- Ha i creme fraiche, fløte, urter og pepper. Kok i noen minutter.
- Ha i laks og parmensan og kok i noen minutter. Ikke la den koke lenge, da den da blir tørr. Synes du sausen blir litt for tykk, kan du tilsette litt av kokevannet.
- Hell sausen over tagliatellen og og rør til det blander seg.
Serveres med en god salat og balsamico/olje dressing.