Thai curry suppe med kylling
Dette er lettvint middag og veldig god. Tar bare 15 min å lage. Den er litt spicy, men ønsker du mer spice, tilsetter du mer thai curry paste,
Ønsker du reker eller svin i stedet for kylling, bytter du bare ut kyllingen.
Når det gjelder grønnsakene, kan du ta i den mengden du ønsker å spise. Jeg har tatt utgangspunkt i 1/4 gulrot og lagt til samme mengde av de andre grønnsakene. Ønsker du å bruke andre grønnsaker, går det også an.
OG.. vil du lage red curry, green curry eller yellow curry i stedet for? Bytt bare ut thai curry paste med red curry paste eller en av de andre. 🙂
Det er viktig at alt er klart før du begynner å lage selve retten.
1 person Forberedelse: 10 min Koketid: 5 min
Ingredienser:
- 2 dl kokosmelk
- 1 ts thaicurry paste
- 0,5 ts salt
- 1 ts sukker
- 200 g kylling
- 1/4 gulrot
- 4 babymais
- 3 aspargesbønner/brekkbønner
- 1 bukett blomkål
- 1/4 liten løk
Slik gjør du:
- Skrell og del opp gulroten.
- Del opp de andre grønnsakene i små biter.
- Ha kokosmelken i en kjele og kok opp. La den koke til den blir litt tykkere. blir den plutselig for tykk, kan du bare tilsette en liten skje vann igjen.
- Tilsett curry paste og rør i 30 sek.
- Tilsett salt, sukker og kyllingen og kok til den er gjennomkokt. ca 2-3 min.
- Tilsett alle grønnsakene og kok 1 min.
Serveres direkte i en suppetallerken.
ENJOY!!