Thai curry suppe med kylling

Thai curry suppe med kylling

Dette er lettvint middag og veldig god. Tar bare 15 min å lage. Den er litt spicy, men ønsker du mer spice, tilsetter du mer thai curry paste,
Ønsker du reker eller svin i stedet for kylling, bytter du bare ut kyllingen.
Når det gjelder grønnsakene, kan du ta i den mengden du ønsker å spise. Jeg har tatt utgangspunkt i 1/4 gulrot og lagt til samme mengde av de andre grønnsakene. Ønsker du å bruke andre grønnsaker, går det også an.

OG.. vil du lage red curry, green curry eller yellow curry i stedet for? Bytt bare ut thai curry paste med red curry paste eller en av de andre. 🙂

Det er viktig at alt er klart før du begynner å lage selve retten.

1 person Forberedelse: 10 min Koketid: 5 min

Ingredienser:

  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ts thaicurry paste
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 200 g kylling
  • 1/4 gulrot
  • 4 babymais
  • 3 aspargesbønner/brekkbønner
  • 1 bukett blomkål
  • 1/4 liten løk

Slik gjør du:

  1. Skrell og del opp gulroten.
  2. Del opp de andre grønnsakene i små biter.
  3. Ha kokosmelken i en kjele og kok opp. La den koke til den blir litt tykkere. blir den plutselig for tykk, kan du bare tilsette en liten skje vann igjen.
  4. Tilsett curry paste og rør i 30 sek.
  5. Tilsett salt, sukker og kyllingen og kok til den er gjennomkokt. ca 2-3 min.
  6. Tilsett alle grønnsakene og kok 1 min.

Serveres direkte i en suppetallerken.

ENJOY!!

 

Add Comment