Thai gule nudler med kylling
Dette er lettvint middag og veldig god. Tar bare 15 min å lage. Vil du ha mere futt, krydrer du bare med ekstra tørket chili før du spiser den.
Ønsker du reker eller svin i stedet for kylling, bytter du bare ut kyllingen.
Når det gjelder grønnsakene, kan du ta i den mengden du ønsker å spise. Jeg har tatt utgangspunkt i 0,5 gulrot og lagt til samme mengde av de andre grønnsakene. Ønsker du å bruke andre grønnsaker, går det også an.
Det er viktig at alt er klart før du begynner å lage selve retten.
1 person Forberedelse: 10 min Koketid: 5 min
Eggnudler: 1 l vann, samt 1 porsjon nudler
Kok opp vannet. Tilsett nudlene. La koke 1 min. Renn av i en sil og sett til side.
Ingredienser:
- 2 Hvitløksfedd.
- 1 egg
- 100g kyllingfilet
- 0,5 gulrot
- 0,5 dl kål
- 0,5 dl bønnespirer
- 0,5 dl Morning Glory eller spinat
- 1 ts søt soyasaus
- 1 ts vanlig soyasaus
- 1 ss Oyster saus
- 1 ss Sukker
- 0,5 ss Svart soyasaus
- Lime
Slik gjør du:
- Kok nudlene, sil av og sett til side.
- Grovhakk hvitløken.
- Skrell og riv gulroten.
- Finsnitt kålen.
- Grovhakk Morning Glory/Spinat.
- Del kyllingbrystet i 0,5 cm strimler. Bitene skal være ca 2×3 cm store.
- Ha litt olje i en panne og tilsett et egg som du steker mens du rører.
- Tilsett kyllingen og hvitløken og stek i 2 min.
- Tilsett nudlene og rør videre.
- Tilsett søt og vanlig soyasaus, samt sukkeret.
- Tilsett grønnsakene og rør om i ca 1 min.
- Ta til slutt oppi svart soyasaus. Rør rundt og server.
Serveres på tallerken med en liten bit lime. Strø gjerne chiliflakes over for å få den sterkere.
ENJOY!!