Thai gule nudler med kylling

Thai gule nudler med kylling

Dette er lettvint middag og veldig god. Tar bare 15 min å lage. Vil du ha mere futt, krydrer du bare med ekstra tørket chili før du spiser den.
Ønsker du reker eller svin i stedet for kylling, bytter du bare ut kyllingen.
Når det gjelder grønnsakene, kan du ta i den mengden du ønsker å spise. Jeg har tatt utgangspunkt i 0,5 gulrot og lagt til samme mengde av de andre grønnsakene. Ønsker du å bruke andre grønnsaker, går det også an.

Det er viktig at alt er klart før du begynner å lage selve retten.

1 person Forberedelse: 10 min Koketid: 5 min

Eggnudler: 1 l vann, samt 1 porsjon nudler

Kok opp vannet. Tilsett nudlene. La koke 1 min. Renn av i en sil og sett til side.

Ingredienser:

  • 2 Hvitløksfedd.
  • 1 egg
  • 100g kyllingfilet
  • 0,5 gulrot
  • 0,5 dl kål
  • 0,5 dl bønnespirer
  • 0,5 dl Morning Glory eller spinat
  • 1 ts søt soyasaus
  • 1 ts vanlig soyasaus
  • 1 ss Oyster saus
  • 1 ss Sukker
  • 0,5 ss Svart soyasaus
  • Lime

Slik gjør du:

  1. Kok nudlene, sil av og sett til side.
  2. Grovhakk hvitløken.
  3. Skrell og riv gulroten.
  4. Finsnitt kålen.
  5. Grovhakk Morning Glory/Spinat.
  6. Del kyllingbrystet i 0,5 cm strimler. Bitene skal være ca 2×3 cm store.
  7. Ha litt olje i en panne og tilsett et egg som du steker mens du rører.
  8. Tilsett kyllingen og hvitløken og stek i 2 min.
  9. Tilsett nudlene og rør videre.
  10. Tilsett søt og vanlig soyasaus, samt sukkeret.
  11. Tilsett grønnsakene og rør om i ca 1 min.
  12. Ta til slutt oppi svart soyasaus. Rør rundt og server.

Serveres på tallerken med en liten bit lime. Strø gjerne chiliflakes over for å få den sterkere.

ENJOY!!

Add Comment